Hlavní obsah

Konečný se v lednu dočká odloženého zápasu o titul mistra světa

Český profesionální boxer Lukáš Konečný se nakonec přece jen dočká vysněného zápasu o titul mistra světa. Souboj s dosud neporaženým Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem o pás šampióna organizace WBO v lehké střední váze jej čeká 19. ledna v Düsseldorfu. Oba boxeři se původně měli utkat již na konci listopadu, ale zápas musel být kvůli Konečného zranění v tréninku odložen.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Český boxer Lukáš Konečný zasahuje Anteho Biliče.

Článek

Přestože nebylo jisté, že se opakovaný souboj Konečný - Dzinziruk uskuteční, nakonec se tak stane. "Jsem rád, že to nakonec vyšlo. Manažer mi říkal, že to není vůbec jisté. Dzinziruk chtěl odejít boxovat do Ameriky a hrozilo tak, že bych si na podobnou šanci musel počkat půl roku nebo rok. Nakonec ale svůj odlet ještě odložil a dohodl se nový termín," řekl dnes Konečný ČTK.

Ústecký boxer, který je momentálně pod křídly stáje SES Ulfa Steinfortha, nyní již opět naplno trénuje a listopadové problémy jsou pryč. "Už jsem v pohodě. Nakonec se ukázalo, že jsem neměl naštípnuté žebro, ale natržený sval. Měsíc jsem odpočíval a nyní už jsem asi deset dní v plné přípravě. Jen bez sparingů," pochvaloval si Konečný, který by první tréninkový zápas měl absolvovat po vánočních svátcích.

Obavy z možnosti, že by se jeho zranění obnovilo, nemá. "Doktoři tvrdí, že to nehrozí. Ani kdyby se na to místo Dzinziruk zaměřil v samotném zápase, by se nemělo nic stát," tvrdil rodák z Brna.

Konečný nebude rozhodně favoritem

Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa se stane prvním Čechem v novodobé historii, kterého čeká takhle významný zápas. Rozhodně však nebude favoritem. Zatímco devětadvacetiletý Konečný dva ze svých 37 zápasů v profiringu prohrál, o dva roky starší Dzinziruk ve všech 34 zápasech zvítězil. Aktuálně je také držitelem titulu šampiona WBO, který již třikrát obhájil.

"Rád bych tu jeho úspěšnou bilanci změnil. Nechci být v ringu jen na ozdobu. Je to podle mého nejlepší boxer v naší kategorii, ale udělám vše pro to, abych uspěl," prohlásil Konečný, který za zápas dostane přibližně milión korun, po prvním oznámení souboje. "Musím být chytřejší než on. Tenhle zápas byl můj sen," podotkl Konečný, kterému patří v žebříčku na internetovém serveru boxrec.com 15. místo. Jeho nadcházející soupeř je osmý.

Hlavním zápasem galavečera v Düsseldorfu bude souboj Uzbeka Ruslana Čagajeva s Mattem Skeltonem z Velké Británie o pás šampióna WBA v těžké váze.

Reklama

Související témata: