Hlavní obsah

Stolní tenista Korbel nepostoupil do čtvrtfinále Top 12

FRANKFURT NAD MOHANEM

Český reprezentant Petr Korbel se na turnaji nejlepších evropských stolních tenistů Top 12 ve Frankfurtu neprobojoval do čtvrtfinále. Při deváté účasti pro něj soutěž skončila už v základní skupině, v níž v sobotu prohrál oba zápasy.

Foto: internet

Petr Korbel

Článek

Úvodní utkání měl přitom sedmatřicetiletý Korbel velmi dobře rozehrané. Nad Řekem Kalinikosem Kreangou vedl 2:0 na sety, ale riskující soupeř postupně otočil skóre až na konečných 4:2 ve svůj prospěch.

Pokud chtěl Korbel zopakovat loňský postup do čtvrtfinále, musel v druhém utkání porazit Wernera Schlagera z Rakouska alespoň 4:2. To se však českému stolnímu tenistovi nepodařilo a zápas za stavu 0:3 na sety ze zdravotních důvodů skrečoval.

"Mám od posledního bundesligového utkání s Gönnernem problémy s třísly. A jelikož se blíží mistrovství světa v Číně, nechtěl jsem za každou cenu riskovat, že se můj zdravotní stav ještě zhorší. Teď se musím poradit s lékařem a zůstat několik dní v klidu," řekl Korbel spolupracovníkovi ČTK. Světový šampionát začne za tři týdny.

Korbel si na Top 12 nejlépe vedl v roce 2001 v rakouském Welsu a o tři roky později ve Frankfurtu, kde skončil shodně na třetím místě. V předchozích třech ročnících prestižního turnaje vždy postoupil ze skupiny, ale pak vypadl ve čtvrtfinále.

Výsledky - muži:
Skupina C: Kreanga (Řec.) - Korbel (ČR) 4:2 (-8, -6, 6, 9, 9, 7), Schlager (Rak.) - Korbel 4:0 (6, 6, 8, 0).

Reklama