Hlavní obsah

Můstek na Ještědu je pod sněhem, tréninky začnou v úterý

LIBEREC

Umělým sněhem se podařilo pokrýt celý můstek na Ještědu, kde se o 8. a 9. února uskuteční Světový pohár ve skoku na lyžích. Chlazená stopa je již vyfrézovaná a technici končí s úpravami dopadového oblouku a dojezdové roviny. Zřejmě již v úterý začnou na můstku trénovat čeští skokané. ČTK to dnes řekl vedoucí Sportovního areálu Ještěd Vít Pražák.

Článek

"Během víkendu se podařilo udělat hromady technického sněhu do zásoby. Přesunoval by se na můstek, kdyby na něm začal ubývat," uvedl Pražák. Obleva v Liberci začala již v pondělí, odpoledne teploty v okolí můstku vystoupily nad nulu a v příštích dnech se má ještě více oteplovat.

Na konci minulého týdne se rozjela na skokanském můstku čtyři sněžná děla a jedna sněžná tyč. Technický sníh se vyráběl v noci ze čtvrtka na pátek a hlavně ze soboty na neděli. V neděli zasněžovací systém pracoval i přes den až do 16:00. "V krajním případě bychom naváželi sníh na můstek ze sjezdovek, což ale pravděpodobně nebude nutné," uvedl vedoucí ještědského střediska firmy Snowhill Jakub Čeřovský.

Podle mluvčího SP Zdeňka Soudného prodali pořadatelé zatím 1500 vstupenek. Do nedostavěného areálu se vejde nejvýše 10 000 diváků. Zhruba 7000 jich může stát na přilehlém Slalomovém svahu, Snowhil ho při závodech uzavře. Dalších 1500 míst je na nové tribuně a 1500 bezprostředně okolo můstku.

Minulé pondělí se vedle dojezdové roviny utrhl kus svahu vedle nové tribuny. Pořadatelé ho již zabezpečili. Kameny a hlína se zastavily ještě před zasněženou plochou na dojezdové rovině.

Reklama

Související témata: