Hlavní obsah

Basketbalový bouřlivák Rodman prý znásilnil servírku

SANTA ANA

Bývalý hráč basketbalové NBA Dennis Rodman se dostal před soud kvůli obvinění, že ve svém domě v Newport Beach v březnu 2001 znásilnil servírku Jo Len Ann McGowenovou. Kontroverzní basketbalista, který před soudem kvůli podobnému činu stojí již potřetí, si prý žádné setkání s devětatřicetiletou ženou nevybavuje.

Foto: www.concordia.k12.mo.us

Dennis Rodman (vpravo) na palubovce.

Článek

Podle obžaloby se McGowenová měla s Rodmanem setkat v restauraci, kde ji bývalý basketbalista donesl pivo, do něhož údajně nasypal drogy. Pak ji měl odvézt do svého domu a několikrát ji znásilnit.

Rodman, který se ve čtvrtek k projednávání občanské žaloby dostavil s modrými vlasy a množstvím náušnic v uších, nose i na rtu, si na setkání se žalobkyní nevzpomíná a obvinění ze znásilnění odmítá.

"Na setkání s McGowenovou si nevzpomínám. Myslím, že nikdo si nepamatuje, co dělal v březnu 2001," hájil se dvaačtyřicetiletý Rodman. Ten přiznal místy nadměrnou konzumaci alkoholu, ale popírá užívání nebo poskytování drog.

Sedmdesát napomenutí

Právní zástupce žalobkyně Marcus Mancini před soudem Rodmana prezentoval jako celebritu, která si myslí, že stojí nad zákonem. "Pan Rodman si myslí, že je jiný než my ostatní," řekl.

Rodman má s policií dlouhodobé problémy. Poté, co v roce 2000 ukončil kariéru, byl ve svém domě celkem sedmdesátkrát napomenut za rušení nočního klidu. Navíc byl také odsouzen za řízení v opilosti a obviněn z příliš rychlé jízdy na motorovém člunu.

Reklama