Hlavní obsah

Kajakáři Hilgertová, Ježek a Volf se Štěpánkem pojedou na olympiádu

Kajakářka Štěpánka Hilgertová, kanoista Stanislav Ježek a deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek pojedou na olympijské hry do Pekingu. Jistotu nominace mají už po sobotním třetím ze čtyř závodů v Praze v Troji. Dramatická situace, jíž rozhodne až závěrečné nedělní klání, nastala mezi kajakáři, kde šanci kvalifikovat se do Pekingu mají ještě čtyři lodě.

Článek

Hilgertová pojede na své páté olympijské hry a pomohlo jí k tomu po dvou vítězstvích minulý víkend ve Veltrusech dnešní druhé místo. Jistotu má díky bonusovému bodu, který si připíše do celkového pořadí za třetí místo na loňském MS v Brazílii. Vítězná Irena Pavelková tudíž i v případě svého nedělního triumfu boj o olympiádu právě o tento bod prohraje. O zbylé dvě místa do reprezentace svede boj s Marií Řihoškovou a Kateřinou Kudějovou.

Ježek a Volf se Štěpánkem ukázali, že v letošní sezóně jezdí ve skvělé formě a vyhráli všechny dosavadní tři nominační závody. Za Ježkem se do českého týmu zřejmě dostanou dnes druhý Jan Mašek a třetí Tomáš Indruch. Teoretickou šanci při výpadku soupeřů a svém úspěchu má také Vítězslav Gebas. Již jisté místo v reprezentaci mají třikrát druzí Marek Jiras a Tomáš Máder, o třetí pozici se v neděli pobijí Václav Hradílek se Štěpánem Sehnalem a Ladislav Vlček s Martinem Hammerem.

Mezi kajakáři v sobotu vyhrál Ivan Pišvejc a v průběžném hodnocení se dotáhl na Vavřince Hradílka, jemuž se nedařilo a skončil po dvou vítězstvích ve Veltrusech až šestý. Ve hře o olympiádu, ale spíš o třetí místo do českého reprezentačního týmu, jsou také dnes třetí Lukáš Kubričan a Luboš Hilgert mladší, který dojel na druhém místě.

Kanoistika
Muži:
K1: 1. Pišvejc (USK Praha) 178,56 (4 tr. sekundy), 2. Hilgert 181,67 (0), 3. L. Kubričan (oba Dukla Brandýs nad Labem) 183,24 (0).
C1: 1. Ježek 186,40 (4), 2. Mašek (oba USK Praha) 186,66 (0), 3. Indruch (Dukla Brandýs nad Labem) 189,91 (0).
C2: 1. Volf, Štěpánek (Dukla Brandýs nad Labem) 200,26 (0), 2. Jiras, Máder 205,69 (2), 3. Václav Hradílek, Sehnal (oba USK Praha) 209,12 (2).
Ženy:
K1: 1. Pavelková (USK Praha) 201,21 (0), 2. Hilgertová (Dukla Brandýs nad Labem) 207,65 (2), 3. Řihošková (USK Praha) 211,62 (2).

Reklama