Hlavní obsah

Obhájkyně Venus Williamsová je v semifinále Wimbledonu

LONDÝN

Americká tenistka Venus Williamsová udělala další krok k zisku pátého wimbledonského titulu. Loňská šampionka v úterý na londýnské trávě postoupila do semifinále, když porazila 6:4 a 6:3 Thajku Tamarine Tanasugarnovou. O postup do finále se utká s vítězkou ruského duelu mezi Jelenou Dementěvovou a Naděždou Petrovovou.

Článek

Starší ze sester Williamsových se proti přemožitelce turnajové dvojky Jeleny Jankovičové od začátku prosazovala na returnu. Ve výměnách jednatřicetiletá Thajka držela s americkou favoritkou krok, ale podávala o poznání hůře. Po celý průběh zápasu nezaznamenala žádné eso, zatímco její soupeřka hned osm. Osmadvacetiletá Williamsová hned čtyřikrát v zápase získala servis soupeřky a posedmé v kariéře postoupila do wimbledonského semifinále. Zatím v něm vždy uspěla.

Ruská tenistka Jelena Dementěvová poprvé v kariéře postoupila do semifinále Wimbledonu. Pátá nasazená na londýnské trávě porazila 6:1, 6:7 a 6:3 krajanku Naděždu Petrovovou a překonala své wimbledonské maximum, kterým dosud bylo čtvrtfinále z roku 2006.

Šestadvacetiletá Dementěvová tak má šanci zopakovat finále z Roland Garros a US Open 2004, se svou semifinálovou soupeřkou Venus Williamsovou však zatím pětkrát ze sedmi vzájemných zápasů prohrála.

Dementěvová mohla ukončit utkání mnohem dříve, protože po zisku úvodní sady vedla 5:1 ve druhé. Pak ji však zradil servis, který je její největší slabinou, a prohrála pět gamů za sebou. Nakonec si alespoň vynutila tie-break, v němž měla za stavu 6:4 dva mečboly. Nevyužila je a o osudu zápasu musel rozhodovat třetí set. V něm už nejvýše nasazená hráčka, která zbyla v pavouku ženské dvouhry, náskok 4:0 dotáhla k vítězství.

Wimbledon letos může znovu zažít finále sester Williamsových, protože do semifinále po starší Venus postoupila i mladší Serena. Čtrnáctou nasazenou Agnieszku Radwaňskou z Polska wimbledonská šampiónka z let 2002 a 2003 v úterním čtvrtfinále porazila za 51 minut jasně 6:4 a 6:0. Její semifinálová soupeřka bude Číňanka Čeng Ťie, která porazila českou hráčku Nicole Vaidišovou.

WIMBLEDON:
Muži, čtyřhra - čtvrtfinále:
Nestor, Zimonjič (2-Kan./Srb.) - Anderson, Lindstedt (JAR/Švéd.) 7:6 (7:5), 6:4, 6:7 (5:7), 6:3, M. Bryan, B. Bryan (1-USA) - Granollers-Pujol, Ventura (Šp.) 7:6 (7:3), 6:2, 6:0, Björkman, Ullyet (8-Švéd./Zimb.) - Petzschner, Peya (Něm./Rak.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:3, 6:7 (5:7), 6:2.
Ženy, dvouhra - čtvrtfinále:
V. Williamsová (7-USA) - Tanasugarnová (Thaj.) 6:4, 6:3, Dementěvová (5-Rus.) - Petrovová (21-Rus.) 6:1, 6:7 (6:8), 6:3, S. Williamsová (6-USA) - A. Radwaňská (14-Pol.) 6:4, 6:0.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články