Hlavní obsah

Volejbalistky Celbová s Novákovou obhájily domácí titul

SLAVKOV U BRNA

Nejlepší české plážové volejbalistky posledních let, Eva Celbová se Soňou Novákovou, suverénně obhájily o víkendu ve Slavkově u Brna titul mistryň republiky. Ve finále zdolaly dvojici Felbábová-Novotná snadno ve dvou setech.

Foto: Novinky

Jedničky českého plážového volejbalu - Soňa Nováková (vlevo) a Eva Celbová.

Článek

Rozhodující střetnutí bylo aspoň částečně vyrovnané jen v úvodním dějství do stavu 19:18 pro obhájkyně prvenství. Poslední dva míče v sadě však patřily díky skvělému útoku na síti Celbové s Novákovou, které ve druhém setu už na pískovém kurtu v areálu slavkovského koupaliště zcela jasně dominovaly.

"Po tak snadném průběhu zápasu se musím do pořádné radosti možná i trochu nutit," přiznala Nováková, která se radovala ze zlatých medailí na domácím šampionátu již posedmé. Její partnerka má o jeden cenný kov méně. "Před třemi roky jsem byla nemocná. Teď mi nezbývá než jeden titul navíc Soni závidět," žertovala Celbová. Vítězky se shodly, že v jejich prospěch hovořily především zkušenosti nabyté v řadě turnajů prestižního Světového okruhu.

"Na druhé straně je ale pro nás i trochu zavazující, když je nám dopředu přišita role vysokých favoritek a nečeká se od nás nic jiného než vítězství. Mírné nervozity jsme se ovšem brzy zbavily," tvrdila Celbová. Staronové mistryně republiky teď zahájí závěrečnou přípravu na mistrovství Evropy, které se uskuteční poslední srpnový víkend v Turecku.

Felbábová s Novotnou byly s druhou příčkou spokojeny. "Druhý finálový set nás ale mrzí, měly jsme v něm být Evě se Soňou vyrovnanějšími soupeřkami," uvedla Petra Novotná. Po mateřské dovolené se na kurt vrátila Tereza Tobiášová, v páru s Hudcovou skončily páté. "Herně to nebylo špatné, ale na mojí fyzičce byla dlouhá pauza znát," říkala Tobiášová.

Výsledky:
Finále:
Celbová, S. Nováková - Felbábová, P. Novotná 2:0 (18, 8)
o 3. místo:
M. Tychnová, K. Tychnová - Klapalová, Petrová 2:0 (14, 11)
semifinále:
Celbová, S. Nováková - M. Tychnová, K. Tychnová 2:0 (13, 14)
Felbábová, P. Novotná - Klapalová, Petrová 2:0 (12, 16).
Další pořadí:
5.-6. Šotkovská, Bajerová a Hudcová, Tobiášová, 7.-8. Z. Horáčková, Chvátalová a Zemanová, Haragová.

Reklama