Hlavní obsah

Veslaři budou požadovat přeložení olympijské regaty

PRAHA

Nedávné MS juniorů ve veslování v řeckém Schiniasu ukázalo značné nedostatky místního kanálu, kde by příští rok měla proběhnout olympijská regata. Vedení českého svazu vyděsily velké vlny způsobené silným větrem a několik převrácených osmiveslic natolik, že hodlá na sobotním kongresu federace FISA žádat o přeložení olympijských závodů jinam.

Foto: www.david-sampson.com

Vedení českého veslařského svazu se nelíbí kanál určený pro olympijskou regatu. (ilustrační foto)

Článek

"Závodilo se tam jediný den, potom byly výsledky stejně anulovány. Kvůli větru se mistrovství světa jelo jen kilometrové trati a navíc brzy ráno. Naše čtyřka bez kormidelníka vybojovala stříbro, ale to neznamená, že vše bylo regulérní. Myslím, že nás zkrácení trati poškodilo," míní předseda domácího veslařského svazu Jiří Kejval.

Je připraven žádat přeložení olympijské regaty, například do 400 kilometrů vzdálené Joaniny, kde se naposledy jelo v roce 1993. "Pokud nebude možné přeložení, chceme vědět dopředu, co pořadatelé s kanálem ve Schiniasu udělají," tvrdí.

Možnost, že by se olympijské závody veslařů konaly jinde, vylučuje reprezentační trenér Přemysl Panuška. "Podle pořadatelů přeložení nepřichází v úvahu. Navíc ve Schiniasu naposledy závodili kánoisti a nebylo to prý tak hrozné. Větrem byl narušen jen jeden den," dodal Panuška.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články