Hlavní obsah

Volejbalisté nestačili na finalistu Světového poháru

JABLONEC NAD NISOU

Čeští volejbalisté prohráli ve svém druhém vystoupení na mezinárodním turnaji Kooperativa Cup v Jablonci s favorizovaným celkem Srbska a Černé Hory těsně 2:3. Nad finalistou letošního ročníku Světové ligy přitom vedli 2:1, závěr pětisetové bitvy jim však nevyšel.

Foto: ČTK

Čeští volejbalisté v Jablonci nedotáhli do vítězného konce slibně rozehrané utkání s hráči Srbska a Černé Hory.

Článek

"Škoda, že jsme výborně rozehrané utkání nedovedli do úspěšnějšího konce. Nenalezli jsme odpověď na zlepšenou hru soupeře, který nás donutil k chybám," hodnotil střetnutí trenér Pavel Řeřábek.

Český tým šel rychle do vedení 8:5 a 16:13, ale sok náskok za okamžik snížil na rozdíl jediného bodu. K setbolu postrčili reprezentanty J. Novotný s Králem, když sadu vzápětí ukončil Pláteník.

Také druhý set dlouho patřil Čechům (14:11 a 18:16), jenže za vyrovnaného stavu hosté udělali dva balóny po sobě. Dubš poté vykřesal naději, protivník ale drama v koncovce už nepřipustil.

Ve třetím dějství se domácím hráčům povedl nevídaný obrat. Ze stavu 12:16 otočili hlavně zásluhou Staňka, Popelky a neúnavného J. Novotného až na 24:19 a záhy proměnili třetí setbol. Zápas nakonec dospěl do tie-breaku, v němž se ale na českém výběru projevila únava z dvouhodinového klání.

ČESKO vs SRBSKO a ČERNÁ HORA
Sety: 19, -23, 21,-14, -11.
Sestava Česka: Zapletal, J. Novotný, Král, Dubš, Staněk, Pláteník, libero Kryštof - Štokr, Polák, Popelka, Ticháček.
Další výsledek: Rusko-Francie 3:2 (-17, -18, 18, 20, 13). Pořadí: 1. Rusko 4 (6:4), 2. - 3. Česko a Srbsko a Černá Hora 3 (5:5), 4. Francie 2 (4:6).

Reklama

Související témata: