Hlavní obsah

Verner je v Moskvě po krátkém programu druhý, vede Joubert

MOSKVA

Český krasobruslař Tomáš Verner je na Grand Prix v Moskvě druhý po krátkém programu. Při svém druhém vystoupení v elitním seriálu dnes dostal známku 73,20 bodu a nestačil jen na fenomenálního Briana Jouberta, který ziskem 86,10 bodu deklasoval všechny soupeře. Za Vernerem je s odstupem 1,58 bodu úřadující juniorský mistr světa Američan Adam Rippon.

Článek

Vernerovi na úvod stejně jako při všech předchozích závodech v této sezoně nevyšla riskantní kombinace čtverného a trojitého toeloopu. Při čtverném skoku se vychýlil z osy a následoval pád. Pak s drobnými potížemi zvládl trojitý axel a bez problémů skočil trojitý lutz, což mu v součtu s dobrými krokovými pasážemi přineslo nejlepší výkon v sezoně.

"Udělal jsem v úvodní kombinaci chybu, která mě mrzí. Sedmatřicet bodů za techniku je málo. Ale jako úvod do soutěže je to docela dobrý," řekl ČTK Verner. "Jel jsem naplno, ale spokojený nejsem, mám na čem pracovat. Toto však není můj vrchol. Vrcholy přijdou na mistrovství Evropy a světa. Teď zkouším programy a potřebuji zpětnou vazbu od rozhodčích, kterou jinde nedostanu, jen při závodech," dodal.

V sobotních volných jízdách však bude zřejmě bojovat jen o druhé místo, protože Joubert má před ním bezmála třináctibodový náskok. Francouzský krasobruslař na rozdíl od Vernera kombinaci se čtverným toeloopem zvládl suverénně a pak se rozjel k fantastickému výkonu.

Celý krátký program absolvoval ve velkém tempu a dostal za něj třetí nejvyšší známku historie. Lépe dosud zajeli jen Rus Jevgenij Pljuščenko na olympiádě v Turíně a Japonec Daisuke Takahaši na letošním mistrovství čtyř kontinentů.

Výsledky:

Muži - po krátkém programu: 1. Joubert (Fr.) 86,10, 2. Verner (ČR) 73,20, 3. Rippon (USA) 71,62.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články