Hlavní obsah

Ke střelbě se Kateřina Emmons vrátí už na podzim

PRAHA

Úspěšný rok 2008 završila střelkyně Kateřina Emmons druhým místem v anketě Sportovec roku. Ocenění převzala od svého oblíbence Karla Fialy, představitele Limonádového Joa, a jako dáreček od něj dostala i Kolaloku. Kromě blížících se mateřských povinností střádá olympijská vítězka pomalu plány na návrat. „V srpnu bych už chtěla začít trénovat a během podzimu stihnout jeden nebo dva závody," prozradila.

Článek

V anketě Sportovec roku 2008 skončila zlatá a stříbrná medailistka z Pekingu na druhém místě. „Říkala jsem si, že skončím do čtvrtého místa. Akorát byla jen otázka, jak se tam poskládáme,“ vyprávěla úspěšná sportovkyně.

Velkou radost Kateřině Emmons při předávání udělal i Karel Fiala alias Limonadový Joe, který střelkyni přišel osobně poblahopřát a věnoval jí i slavnou Kolalokovu limonádu. „To bylo opravdu krásné překvapení. Já mám film Limonádový Joe moc ráda. Když nemám zrovna nejlepší náladu, pustím si tuhle komedii a hned mi je lépe,“ přiznala olympijská vítězka. Kdy si nápoj otevře, ale zatím netuší. "Až přijde ta správná chvíle, tak Kolaloku ochutnám," usmívala se.

Příchod Nového roku oslavila nejlepší česká střelkyně s rodinou. „Silvestr u nás proběhl v poklidu, povídali jsme si a po půlnoci jsme se šli podívat ven na ohňostroje. Taťka s Mattem měli také koupené nějaké petardy, tak jsme si to užili.“ V myšlenkách se vrátila i k loňskému úspěšnému roku. „Víc jsem si loni ani nemohla přát. Splnil se mi sen. Navíc získat zlatou medaili v olympijském rekordu jsem si vždy přála,“ zavzpomínala.

Pohlaví miminka zatím tají

S manželem Mattem Emmonsem zůstanou v České republice půl roku. „Letošní sezóna bude klidnější, tak jsme toho chtěli využít a pobýt v Čechách déle. Matt tady bude trénovat a kromě dvou závodů Světového poháru by se moc rád zúčastnil i Velké ceny Osvobození. Navíc se bude pilně učit česky, už má dokonce i paní učitelku,“ naznačila Kateřina manželův program.

Začátkem dubna se manželům Emmonsovým narodí první potomek. Zda to bude holčička nebo chlapeček už ví, pro ostatní to ale zůstává tajemstvím. „Ještě si to chceme nechat pro sebe. Výbavičku už máme ale téměř kompletní,“ dodala nastávající maminka. Ke střelbě by se Kateřina Emmons ráda vrátila už na podzim. „Uvidíme, co mi miminko dovolí. V srpnu bych už chtěla začít trénovat a během podzimu stihnout jeden nebo dva závody. Babičky nám určitě pomohou,“ uzavřela olympijská rekordmanka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články