Hlavní obsah

Vítěz závodu SP střelec Jan Sychra: Zázraky se někdy dějí

Karel FeltSport.czPrávo

Čtyřicetiletý český střelec Jan Sychra vyhrál ve středu v Mnichově závod Světového poháru v olympijské brokové disciplíně skeet. V základním závodě navíc vyrovnal absolutním nástřelem 125 terčů světový rekord. Ve finále ho o prvenství nepřipravila ani jedna chyba, kterou udělal a celkově trefil 149 terčů ze stopadesáti možných.

Článek

V Mnichově jste na Světovém poháru v brokové disciplíně skeet vyrovnal v základním závodě světový rekord 125 terčů. Vzpomenete si, kdy se vám to povedlo naposledy?

To není tak těžké, bylo to před třemi týdny na nominačním závodě v Plzni. Říkal jsem si, že se to hned tak opakovat nebude. Jak se ukázalo v Mnichově, někdy se zázraky zkrátka dějí.

Ve finále jste jednou minul, který terč měl to štěstí?

Byl to terč z nízké věže hned v prvním dvoustřelu na čtvrtém stanovišti. Trochu se vytáčel ven a chybilo tu víc borců. Mnichovská střelnice je zcela nová, abych pravdu řekl, mně se moc nelíbí, ale stěžovat si na ni nemohu. Střílely se tu hodně vysoké výsledky.

Loni po nevydařené olympiádě jste byl naštvaný. Co jste změnil v přípravě, že máte hned v úvodu sezóny takovou formu?

Vůbec nic. Trénuji stejně, spím stejně i jím stejně. Prostě střelba je taková, jednou jste nahoře, jednou dole a tréninkem to neovlivníte.

Nelitujete, že se už nerozdávají za vítězství ve velkých soutěžích místa pro olympijský Londýn?

Co vás letos ještě čeká?

Dva Světové poháry v Minsku a San Marinu. Před nimi si teď chci pořádně odpočinout. V červenci to bude mistrovství Evropy v Osijeku a v srpnu světový šampionát v Mariboru. Rád bych si přivezl nějakou medaili.

Reklama