Hlavní obsah

Bryant oznámil, že zůstane v Lakers

LOS ANGELES

Nejužitečnější hráč finále NBA Kobe Bryant slíbil fanouškům Los Angeles Lakers, že v mistrovském klubu zůstane. Podle klauzule ve své smlouvě má třicetiletý basketbalista možnost vypovědět poslední dva roky kontraktu a od 1. června jako volný hráč jednat s jinými týmy.

Foto: Kevin Kolczynski, Reuters

Hvězda Los Angeles Lakers Kobe Bryant

Článek

"Nikam nejdu a vím to naprosto jistě. Mluvit o tom by bylo plýtvání kyslíkem," řekl Bryant novinářům po páteční schůzce s generálním manažerem Mitchem Kupchakem a koučem Philem Jacksonem. V Lakers strávil celou dosavadní kariéru, během třinácti let získal s klubem čtyři tituly a je hlavní hvězdou mužstva.

Během letní pauzy se chce maximálně věnovat svým dcerám ve věku tři a šest let, které mu začaly říkat Bručoun, protože byl během soustředění na play off doma nevrlý. "Chtějí, abych byl pořád s nima. Lezou mi po zádech," uvedl Bryant. S rodinou se chystá na potápění v mexickém Cabo San Lucas. Na začátku srpna si prý nenechá ujít exhibiční zápas oblíbené Barcelony s fotbalisty Los Angeles.

Otazník visí nad koučem Jacksonem, jenž si připsal rekordní desátý triumf v NBA v roli trenéra. Třiašedesátiletá legenda má s Lakers ještě roční smlouvu s opcí, ale rozhodne podle svého zdravotního stavu. Kvůli otokům na nohách v letošní sezoně vynechal dva zápasy. "Trochu mi to dělá starosti," uvedl někdejší trenér Chicaga s tím, že mu nedělají dobře noční přelety mezi zápasy.

Reklama