Hlavní obsah

Kreuziger opět snížil Valjavcův náskok, o vítězi rozhodne časovka

CRANS MONTANA

Český cyklista Roman Kreuziger obsadil v předposlední etapě závodu Kolem Švýcarska osmou příčku a stále má šanci obhájit loňské prvenství. Z vítězství se dnes radoval Němec Tony Martin, ve žlutém trikotu vedoucího jezdce se udržel Slovinec Tadej Valjavec.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Roman Kreuziger během Závodu kolem Švýcarska

Článek

Stejně jako v pátek, kdy skončil druhý, nastoupil Kreuziger svým soupeřům v závěrečném stoupání. Dojel si tak pro bonifikační sekundy na rychlostní prémii, díky nimž snížil svou ztrátu na Valjavce. Do cíle v Crans Montaně už ale mířila zhruba patnáctičlenná skupina favoritů pohromadě.

V celkovém pořadí na předních místech nedošlo k výrazným změnám. Valjavec vede už jen o čtyři sekundy před domácím Fabianem Cancellarou, jenž bude velkým favoritem závěrečné časovky, v níž je olympijským vítězem a dvojnásobným mistrem světa. Kreuziger je před nedělní jízdou proti chronometru na 39 kilometrů třetí s mankem 28 sekund na Valjavce.

Cyklistický závod Kolem Švýcarska - 8. etapa (182 km):
1. Martin (Něm.) 4:12:31, 2. Cunego (It.) stejný čas, 3. Cancellara (Švýc.), 4. Valjavec (Slovin.), 5. Kirchen (Luc.), 6. Taaramae (Est.), ...8. Kreuziger (ČR) všichni -2.
Průběžné pořadí:
1. Valjavec 32:19:48, 2. Cancellara -4, 3. Kreuziger -28, 4. Martin -39, 5. Klöden (Něm.) -45, 6. Cunego -54.

Reklama

Související témata: