Hlavní obsah

Federera mrzí, že Wimbledon bude bez Nadala

LONDÝN

Švýcarský tenista Roger Federer je zklamaný, že jeho hlavní rival a přemožitel z loňského finále Rafael Nadal nebude ve Wimbledonu startovat. Španělskou světovou jedničku nepustí na trávu v All England Clubu potíže s koleny.

Článek

"Těší mě, že turnaj opět zahájím," řekl Federer ke svému zápasu s Lu Yen-hsun z Tchaj-wanu, kterým odstartuje v pondělí program na centrálním dvorci. "Letos si to ale nezasloužím, protože šampion je Rafa," citovala Švýcara agentura Reuters.

Nadalovo odhlášení z turnaje dává Federerovi velkou šanci získat rekordní 15. grandslamový titul, pětinásobný wimbledonský vítěz by však radši se svým rivalem svedl další velkou bitvu. "Za poslední tři roky jsme tady spolu vždycky hráli finále. Mrzí mě, že letos se to nestane, protože bych s ním strašně rád hrál," uvedl Federer. "Je můj největší soupeř a v minulosti jsme spolu hráli velké zápasy. Hlavně loňské finále bylo výjimečné," dodal.

Federer tušil, že Nadal ve Wimbledonu startovat nebude. Ve středu se totiž v All England Clubu potkali. "Chvíli jsme se spolu bavili, rád jsem ho viděl. Ptal jsem se ho na kolena a řekl mi, že jsou ok. Protože ho znám, hned jsem věděl, že se něco chystá," prohlásil.

Zklamaný z Nadalova odhlášení byl i domácí Andy Murray, který se Španělem loni prohrál ve čtvrtfinále. "Dalo se to čekat. Fanoušci budou zklamaní. Vždycky je škoda, když turnaj přijde o takového hráče, obzvlášť když je to obhájce," uvedl.

Nadalova absence mrzí i loňskou finalistku Serenu Williamsovou. "Jsem smutná, protože jsem jeho velká fanynka. Ale určitě se našlo hodně tenistů, pro které to byl důvod k oslavě," řekla.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články