Hlavní obsah

Kličko obhájil boxerské tituly, Čagajeva porazil po devíti kolech

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko obhájil tituly profesionálního mistra světa v těžké váze organizací WBO a IBF. Na fotbalovém stadionu v Gelsenkirchenu porazil vyzyvatele Ruslana Čagajeva z Uzbekistánu technickým k.o. po devátém kole.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko (vlevo) slaví výhru nad Uzbekem Čagajevem

Článek

Třiatřicetiletý Kličko od začátku dával jasně najevo svou převahu, menšího soupeře dokonce už ve druhém kole poslal k zemi. Čagajev byl počítán a dál inkasoval jeden tvrdý úder na hlavu za druhým. V ringu vydržel devět kol, aniž by našel recept na jistého Ukrajince s neustále vytrčenou levačkou. Po devátém kole jej už do ringu zpět nepustil lékař, neboť mu stále více krvácelo natržené obočí.

"Zkrátka to nebyl můj den. Hledal jsem klíč k vítězství, ale prostě jsem žádný nemohl najít. Ale já se vrátím," upozornil Čagajev. Jeho kouč si během duelu dokonce zakrýval tvář, když viděl jasnou převahu ukrajinského obhájce. "Chtěl jsem Ruslana ochránit. Bylo tam tolik tvrdých úderů. Vladimir ukázal, že je nejlepším boxerem těžké váhy na světě," uznal Timm.

Kličko: Byl jsem lepší

Ten si tak připsal vůbec první porážku v profesionálním ringu. Kličko si ke spokojenosti 60 000 fanoušků vylepšil bilanci na 53 vítězství proti třem porážkám. "Nemůžete Čagajeva podcenit. Je to skvělý bojovník, udělal všechno pro to, aby mě porazil, ale já by lepší," radoval se skvěle fyzicky připravený Kličko.

Utkání nahradilo původně zrušené duely obou protagonistů. Čagajev se měl utkat v Helsinkách s Nikolajem Valujevem o titul organizace WBA, organizátoři ale kvůli tomu, že je Uzbek nositelem antigenu žloutenky typu B, zápas zrušili. Kličko se měl v Gelsenkirchenu utkat s Britem Davidem Hayem, jenž musel účast odříct kvůli zranění.

V zápase obhájil své mistrovské pásy, zatímco Čagajevův titul ve hře nebyl. Těsně před zápasem to totiž organizace WBA odmítla kvůli nevyjasněnému statusu po neuskutečněném souboji s Valujevem. O budoucnosti a právoplatném držiteli mistrovského pásu rozhodne WBA v následujících dnech.

Reklama