Hlavní obsah

Kubánský desetibojař Suárez vytvořil letošní nejlepší světopvý výkon

Desetibojař Roman Šebrle bude mít v letošní sezoně více než kvalitního soupeře. Na mistrovství Střední Ameriky a Karibiku vytvořil bronzový olympijský medailista z Pekingu Leonel Suárez z Kuby výkonem 8654 bodů letošní nejlepší bodový součet na světě. Vlastní národní rekord vylepšil o 127 bodů a uchvátil zejména hodem oštěpem, který poslal do vzdálenosti 77,47 metru.

Článek

Jednadvacetiletý závodník měl ještě rezervy zejména při sprintech. Sto metrů proběhl za nevýrazných 11,07 sekundy, úplně se mu nevydařily ani překážky. Zato ve skoku do dálky (742), v běhu na 400 metrů (47,65), hodu diskem (46,07) a oštěpem si vytvořil osobní rekordy. Jeho osobní maximum z Pekingu mělo hodnotu 8527 bodů. V čele letošních tabulek vystřídal Němce Michaela Schradera, který v Götzisu napočítal 8522 bodů.

"Vydařil se mi trénink a dobře jsem se zotavil po zranění," prohlásil Suárez, který se připravoval na sezonu s vrcholem na mistrovství světa v Berlíně ve vysokohorském prostředí v Ekvádoru.

"To bylo klíčové. Nemyslel jsem si, že tady můžu překonat hranici 8600 bodů. V Berlíně by to mohlo být velmi dobré," dodal.

Reklama