Hlavní obsah

Boj o start ve Velké pardubické vrcholí

PRAHA/PARDUBICE

Seriál kvalifikací pro říjnový 113. ročník Velké pardubické České pojišťovny se uzavře na východočeském závodišti v sobotu posledním, čtvrtým dostihem - Velkou cenou Synthesie.

Foto: internet

Kvalifikace na letošní Velkou pardubickou se uzavře o víkendu.

Článek

Jdou do ní mj. Registana a Renaissance Dancer, jež mají už splněno, ale i řada těch, kteří mají poslední možnost: Marakos, St. Roger, Narrator, Rent a další.

Doposud splnilo podmínky účasti ve vrcholném překážkovém dostihu sezóny 29 domácích koní (včetně slovenské Salamíny), ale také Kurzon a slavný Peruán, jejichž jména zatím nefigurují v seznamu přihlášených. Na něj mohou být dopsáni ještě 29. září za vyšší poplatek. Ze zahraniční má být 12. 10. na startu trojice britských koní.

Loni vítězný Maskul trénovaný Radkem Holčákem do kvalifikace nemusel, další dva v pořadí minulého ročníku Decent Fellow a Kedon, oba z přípravy Josefa Váni, ji už zvládli.

V Chuchli vyvrcholí rovinová sezóna

V pražské Chuchli v neděli vyvrcholí podzimní části rovinové sezóny mezigeneračními testy mílařů a vytrvalců. Do Velké ceny českého turfu Elektrizace železnic a.s. na 2400 m nastoupí poprvé v tuzemsku Zambesi, nová akvizice stáje Dr. Charvát, v sedle se zkušeným anglickým žokejem Hindem.

Z Německa dovezený hřebec poběží mj. proti loňskému vítězi derby Poderosovi (ž. Rája). Oba favority chystá do dostihu Váňa. Velká cena Prahy Transgas a. s. na 1600 m přivede na start kandidáta na zisk letošního titulu Kůň roku Tribal Instinct (trenér F. Holčák, ž. Hind).

Reklama

Související témata: