Hlavní obsah

Čtvrtou kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál Vagant

PARDUBICE

V sobotní Velké ceně Synthesie, která byla čtvrtým kvalifikačním dostihem pro podzimní 113.ročník Velké pardubické České pojišťovny vyhrál Vagant s Lubošem Urbánkem. Šestiletý vítěz však ve Velké nemůže letos startovat kvůli věkovému limitu. V dostihu nestartovala vysoce favorizovaná Registana, takže šanci na vítězství mělo více koní.

Článek

V čele steeplechase cross-country I.kategorie na 5800 metrů se dlouho střídali koně Vagant, St. Roger, a Kinley´s. Na Popkovickém skoku ztratily jezdce Eliška Přemyslovna a Tanečnice, na dropu Kinley´s a na Havlově skoku St. Roger, který v té době vedl pole.

Do cílové roviny zavedl pole koní Narrartor s Jaroslavem Myškou, kůň ale zaváhal a ztratil tempo na poslední překážce. Tím se otevřel prostor pro dvojici Vagant a Rent, kteří svedli souboj o vítězství. Pozornost poutal start žokeje Jima Crowleye na koni Laneret. Proslýchá se, že Crowley se chtěl seznámit s překážkami Velké pardubické České pojišťovny. Očekává se totiž, že v neděli 12. října bude v sedle irského steeplera Mose Harper, který je přihlášen do Velké pardubické České pojišťovny.

Z přihlášených do Velké pardubické České pojišťovny se kvalifikovali Rent, Nipond a Narrator. Laneret může být do Velké pardubické České pojišťovny ještě dohlášen.

Výsledky Velké ceny Synthesie
1.VAGANT (Luboš Urbánek)
2.RENT (ž. Marek Stromský )
3.NARRATOR (Jaroslav Myška)
4.RENAISSANCE DANCER (Tomáš Nehasil)
5.GROWING FAST (Radek Havelka)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články