Hlavní obsah

Komrsková vyhrála na Světovém poháru přeskok

OSIJEK

Sportovní gymnastka Jana Komrsková zvítězila v přeskoku na Světovém poháru kategorie A v chorvatském Osijeku. Český úspěch podtrhla Jana Šikulová druhým místem na bradlech.

Foto: www.gymstarz.net

Jana Komrsková

Článek

"Komrsková odvedla v obou přeskocích své maximum. Marně bych hledal na jejím výkonu chybičku," řekl trenér českých sportovních gymnastek Stanislav Vyzina. Za svůj výkon obdržela šestadvacetiletá Komrsková 14,338 bodu. Navíc postoupila z třetího místa v kvalifikaci do nedělního finále na kladině.

"Šikulová měla ve své sestavě malé rezervy. Při jednom cviku na bradlech měla mírně rozhozené nohy. Přesto podala oproti páteční kvalifikaci, kdy končila čtvrtá, mnohem lepší výkon," uvedl Vyzina. Šikulové chybělo 0,125 bodu na vítěznou Nizozemku Mayru Kroonenovou.

Ve svém posledním vystoupení před páteční operací kolenních vazů si vedl v kvalifikaci na hrazdě dobře i Martin Konečný, který se probojoval do finále pátým nejlepším výkonem.

Světový pohár ve sportovní gymnastice kategorie A v Osijeku:
Ženy - přeskok: 1. Komrsková (ČR) 14,338, 2. Tkalcecová (Chorv.) 13,713, 3. Kroonenová (Niz.) 13,625, bradla: 1. Kroonenová 13,525, 2. Šikulová (ČR) 13,400, 3. Maksiataová (Izr.) 13,000.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články