Hlavní obsah

Tenista Dlouhý chce i příští rok hrát s Indem Paesem

LONDÝN

Český tenista Lukáš Dlouhý předpokládá, že bude i příští rok hrát se svým deblovým partnerem Indem Leanderem Paesem, s nímž letos vyhrál dva grandslamové turnaje. Řekl to na Turnaji mistrů. Na finále Davisova poháru se začne soustředit až po skončení londýnského turnaje, a když dostane v Barceloně šanci, chce ji využít.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Tenisté Leander Paes z Indie (vlevo) a Lukáš Dlouhý ve finále čtyřhry na grandslamovém US Open

Článek

S Paesem, se kterým vyhrál Roland Garros a US Open, zatím o příštím roce nemluvil. "Ale myslím, že po takovéhle sezóně, kterou jsme měli, se moc o rozchodu bavit nedá. Musíme jenom zjistit, jaké turnaje budeme hrát, ale myslím, že se dohodneme," prohlásil Dlouhý.

"Kdybych na začátku sezóny věděl, že vyhraju dva grandslamy a budu ve finále Davisova poháru, přišlo by mi to jako sen," dodal.

V Davisově poháru ale ještě nikdy nenastoupil. "Beru to proto s chladnou hlavou a soustředím se teď na Turnaj mistrů," řekl.

Uznal, že s tak dobrými spoluhráči, jako jsou Radek Štěpánek a Tomáš Berdych, je těžké se dostat na kurt. "Vyhráli spolu všechny zápasy v Davisově poháru, takže pro kapitána je těžké měnit vítěznou sestavu. Ale stále čekám na šanci, a když mě povolá, tak se budu snažit bojovat co nejlépe," uvedl český deblista.

"Dosud jsem se připravoval na Turnaj mistrů a potom se zaměřím na Davisův pohár. Udělám vše pro to, abych se na antuku v Barceloně připravil," řekl Dlouhý. Zdůraznil ale, že půjde o odlišnou situaci, než je Turnaj mistrů. "Tady hraju sám na sebe a na tvrdém povrchu. Myslím si, že to je úplně jiné."

V Londýně oceňuje zaplněné ohromné hlediště, ale o trochu víc se mu líbilo na "domáčtějším" turnaji v Šanghaji. "Oba turnaje jsou neskutečně dobře připravené, pokud jde o haly, hotel a dopravu," sdělil Dlouhý. "Mně osobně se víc líbilo v Šanghaji, tam bylo takové domáčtější prostředí. Na druhou stranu, tam nechodilo tolik lidí. Tady jich přijde třeba 17 tisíc a je hezké si zahrát před tolika diváky."

Šestadvacetiletý Dlouhý hraje na Turnaji mistrů již potřetí, ale zatím ani jednou nepostoupil ze skupiny. Loni s Paesem prohráli v Šanghaji všechna tři utkání. Nedařilo se jim v pondělí ani v prvním zápasu londýnského turnaje, v němž prohráli s polsko-rakouským párem Lukasz Kubot a Oliver Marach.

"Bereme to zápas od zápasu a na každé utkání se snažíme připravit zvlášť," řekl Dlouhý. "První zápas nám nevyšel, ale když se nám povede to, co umíme hrát, tak máme šanci."

S Paesem se shodují, že i když jim záleží na úspěchu na Turnaji mistrů, grandslamové tituly jsou pro ně důležitější. "To si lidé pamatují," prohlásil šestatřicetiletý Ind.

Reklama