Hlavní obsah

Squashista Koukal vyhrál v Praze již posedmé

PRAHA

Squashista Jan Koukal potvrdil roli nasazené jedničky a vyhrál turnaj Prince Prague Open 2009. Nejlepší Čech a 56. hráč světového žebříčku dnes ve finále na Strahově hladce porazil Angličana Bena Forda 3:0 na sety. Získal tak svůj jubilejní desátý titul na okruhu PSA a sedmý v rodné Praze.

Foto: Sport Invest

Český squashista Jan Koukal

Článek

"Poslední dobou jsem na okruhu PSA nehrál nic moc a doufal jsem, že bych se tady mohl odrazit k lepším výsledkům. To se povedlo - vyhrál jsem a měl dobrý pocit ze hry," řekl Koukal, který před dvěma týdny hrál v Praze exhibici se světovou jedničkou Gregorym Gaultierem z Francie. "Nedá se říci, že mi to k výhře pomohlo," uvedl Koukal.

Ve finále turnaje, dotovaného částkou 3000 dolarů, nedal devadesátému hráči světa Fordovi šanci. Od prvních výměn dominoval a hrál takticky. "Těžil jsem z toho, že měl za sebou tři těžký zápasy a měl toho plný kecky. Hrál jsem rychle, držel delší výměny a nedával mu prostor, aby to mohl ukončovat," řekl Koukal. "Byl jsem trochu unavený, ale Honza hrál výborně," konstatoval poražený Ford.

Šestadvacetiletý Koukal vyhrál letos druhý turnaj PSA. Poprvé se radoval v červenci v Malajsii. Letos ho ještě čeká obhajoba titulu v Bratislavě, další sérii turnajů zahájí v lednu v New Yorku

Reklama