Hlavní obsah

Junior Živec zachraňoval na ME v krosu čest českých barev

Etiopský rodák Alemayehu Bezabeh a Britka Hayley Yellingová získali tituly mistrů Evropy v krosu. O nejlepší český výsledek se v Dublinu postaral v závodě juniorů Jakub Živec. Stříbrný medailista z běhu na 5000 metrů na letošním MEJ skončil patnáctý.

Článek

Třiadvacetiletý Bezabeh si doběhl na desetikilometrové trati pro premiérový triumf před Mo Farahem z Británie, který skončil druhý stejně jako před rokem. Třetí místo obsadil osminásobný šampion a obhájce prvenství Sergej Lebeď z Ukrajiny.

Pětatřicetiletá Yellingová získala druhý titul po triumfu v roce 2004. V závodě na 6000 metrů nechala za sebou Španělku Rosu Moratovou a Adrienne Herzogovou z Nizozemska.

Živec, který letos skončil třetí v domácí anketě o atletický Objev roku, zaostal v nejvyrovnanějším závodě 16. šampionátu po šestikilometrovém běhu o 25 sekund za vítězným Jeroenem D'Hoedtem z Belgie.

Čeští junioři jako jediní z výpravy dali dohromady družstvo a v hodnocení národů skončili při triumfu Britů dvanáctí. Senioři v týmu nebyli vůbec.

Reklama