Hlavní obsah

Australský cyklista Matthews se vrátí do týmu Mitchelton-Scott

Praha

Australský cyklista Michael Matthews se vrátí do bývalého působiště, odkud zamířil do svého současného týmu Sunweb. Devětadvacetiletý Australan se upsal stáji Mitchelton-Scott na dva roky. V týmu, jehož barvy hájil v letech 2013 až 2016, bude vítěz osmi etap závodů Grand Tours působit opět od příští sezony.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Australský cyklista Michael Matthews

Článek

Matthews závodil za australskou stáj, která v letech 2017 a 2018 zaměstnávala i Romana Kreuzigera, ještě pod jejím dřívějším názvem Orica-GreenEDGE. K jeho rychlému rozhodnutí výrazně přispěl i fakt, že Sunweb mu vypověděl zbývající rok kontraktu na příští sezonu.

"Byla příležitost se vrátit. A když se taková šance naskytne, je třeba ji využít," prohlásil Matthews v tiskové zprávě svého staronového zaměstnavatele. "V této fázi kariéry jsem to cítil jako správné rozhodnutí. A tým mě navíc přivítal zpátky s otevřenou náručí, což je pro mě opravdu jedinečné," dodal závodník.

Matthews překvapivě scházel v sestavě německého týmu pro Tour de France, která je mimořádně úvodní z Grand Tours v sezoně výrazně ovlivněné koronavirovou krizí. V říjnu by však měl jet Giro d'Italia.

Na "Staré dámě" se přitom Matthewsovi podařilo dosáhnout jednoho z největších úspěchů kariéry, když v roce 2017 vyhrál i s přispěním diskvalifikace Petera Sagana bodovací soutěž. Šlo o jediný rok od Tour 2012, kdy získal zelený trikot někdo jiný než slovenská hvězda.

Reklama