Hlavní obsah

Basketbalisté New Yorku utrpěli v NBA nejtěžší porážku v historii

NEW YORK

Nejtěžší domácí porážku v historii utrpěli v nedělním zápasu NBA basketbalisté New Yorku Knicks. Dallas Mavericks vyhráli v Madison Square Garden padesátibodovým rozdílem 128:78 a také pro ně to znamenalo klubový rekord.

Foto: Kathy Kmonicek, ČTK/AP

Kobe Bryantovi těsně unikl první triple-double v sezóně.

Článek

Hosté přitom nastoupili bez Jasona Kidda a Ericka Dampiera, přesto tým Knicks jasně přehráli. Převaha Dallasu se nejmarkantněji projevila v třetí čtvrtině, která skončila rozdílem 25 bodů. "Je těžké to vůbec nějak komentovat... Bylo to prostě úplně všechno špatně," řekl novinářům newyorský kouč Mike D'Antoni.

Naopak zápas Toronta proti obhájcům prvenství Los Angeles Lakers skončil nejtěsnějším vítězstvím kanadského celku 106:105. Rozhodly o něm dva trestné hody, které 1,2 sekundy před koncem proměnil Hedo Turkoglu. Opora hostujících Lakers Kobe Bryant se poté ještě pokusil o zvrat střelou zdálky, tentokrát ale z těžké pozice minul.

Turkoglu se přitom ze hry trefil pouze jednou z šesti pokusů, při šestkách byl ale neomylný. "Řekl jsem si, že mě ta špatná střelba nesmí rozhodit," prohlásilo torontské křídlo. Raptors šli do koncovky za nepříznivého stavu 101:105, pak už ale soupeře nenechali skórovat.

Bryantovi těsně unikl první triple-double v sezoně. K 27 bodům přidal 16 doskoků a devět asistencí, přesto byl po poslední střele hodně zklamaný. "Přitom vypadala docela slibně, ale nakonec byla krátká," posteskl si. Lakers v závěru zápasu přišli o desetibodový náskok, který měli ještě v průběhu třetí čtvrtiny.

NBA:
New York - Dallas 78:128, Toronto - LA Lakers 106:105, Washington - LA Clippers 78:92.

Reklama