Hlavní obsah

Překážkář Svoboda v Birminghamu prohrál jen s Roblesem

BIRMINGHAM

Pouze s olympijským vítězem Dayronem Roblesem z Kuby prohrál na halovém atletickém mítinku v Birminghamu překážkář Petr Svoboda. Český rekordman proběhl cílem závodu na 60 metrů překážek v čase 7,57 sekundy a za svým nejlepším výkonem zaostal o sedm setin. Robles byl o 13 setin rychlejší a chyběla mu jen setina k vyrovnání nejlepšího výkonu sezony Američana Terrence Trammella.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Český překážkář Petr Svoboda.

Článek

"Druhé místo mě těší. I když jsem trochu nachlazený, dalo se běžet rychle," řekl Svoboda. Potěšilo ho, že porazil Francouze Ladjiho Doucourého a Nizozemce Gregoryho Sedoka. "Start se mi sice příliš nepovedl, ale od třetí překážky jsem zabral a už to bylo dobré," dodal.

Páté místo v běhu na 400 metrů obsadila Zuzana Bergrová a časem 53,39 sekundy potvrdila vzestup formy českých čtvrtkařek, které se díky průměru pod 53,50 sekundy kvalifikovaly na halové mistrovství světa v Dauhá.

Sedmá v kvalitní soutěži tyčkařek skončila Jiřina Ptáčníková za úspěšný pokus na výšce 450 centimetrů. Vyhrála v národním rekordu Brazilka Fabiana Murerová, která si výkonem 482 cm zlepšila o centimetr osobní maximum. Za nejlepším výkonem roku Rusky Jeleny Isinbajevové zaostala o tři centimetry.

Reklama