Hlavní obsah

Američanka Venus Williamsová obhájila titul v Dubaji

DUBAJ

Americká tenistka Venus Williamsová obhájila titul na turnaji v Dubaji. Ve finále dnes porazila čtvrtou nasazenou Bělorusku Viktorii Azarenkovou 6:3 a 7:5. Na své konto si díky 42. turnajovému prvenství v kariéře připsala 350.000 dolarů.

Foto: Kim White, Reuters

Americká tenistka Venus Williamsová

Článek

Williamsová se mohla spolehnout na svůj tvrdý servis, který mnohdy létal rychlostí přes 200 km/h. Azarenková se těžko prosazovala i při výměnách od základní čáry a brzy prohrávala 3:6 a 1:3. Poté si Američanka vybrala jedinou slabší chvilku a ztratila podání, v 11. hře si ho ale vzala zpět a i díky pomoci pásky proměnila třetí mečbol.

Devětadvacetiletá Williamsová ve Spojených arabských emirátech kralovala už loni, pořadatelům ale pohrozila, že pokud znovu nepozvou Izraelku Šahar Peerovou, tak nepřijede. Vedení turnaje za politicky motivovanou neúčast Peerové loni dostalo tvrdou pokutu od WTA. Letos už Izraelka víza dostala a dokonce si proti Williamsové zahrála v semifinále.

Ve finále čtyřhry neuspěla Květa Peschkeová, která s novou partnerkou Katarinou Srebotnikovou ze Slovinska prohrála se španělskou dvojicí Nuria Llagosteraová-Vivesová, María-José Martínezová-Sánchezová 6:7 a 4:6.

Reklama