Hlavní obsah

Agresivní Cleveland po dlouhé době vyhrál v Bostonu

BOSTON

Basketbalistům Clevelandu se povedlo po dlouhé době zvítězit na palubovce Bostonu, kde v předchozích devíti zápasech prohráli.

Foto: Winslow Townson , ČTK/AP

Hvězda Clevelandu LeBron James střílí koš Bostonu.

Článek

Ve čtvrtečním utkání NBA porazil nejlepší tým zámořské soutěže svého velkého rivala 108:88, přestože v poločase o osm bodů prohrával. Hlavním strůjcem vítězství byl LeBron James, jenž nastřílel 36 bodů a přidal devět asistencí a sedm doskoků.

"Moc se nám tady nedařilo, takže jsme setřásli takový balvan. Ale víc bych v tom nehledal," prohlásil James po zápase, v němž Cleveland přišel o Shaquilla O'Neala. Obrovitý pivot odstoupil v druhé čtvrtině kvůli zranění palce, které si přivodil při blokování střely.

Clevelandu se povedlo oplatit soupeři porážku ze zahajovacího utkání sezóny. Bostonu chyběl kvůli zranění palce kanonýr Paul Pierce, přesto se zápas pro domácí dlouho vyvíjel nadějně.

Hostům pomohla zvýšená agresivita v druhé půli. "Nebyla tam žádná panika. Věděli jsme, že máme ještě 24 minut," komentoval nepříznivé skóre v poločase kouč Cavaliers Mike Brown. Jeho tým vyhrál dvacátý venkovní zápas z třiceti a má v tomto směru spolu s Bostonem nejlepší bilanci v lize.

Basketbalisté Denveru uspěli v prvním utkání bez kouče George Karla, jenž zahájil léčbu rakoviny krku. Nuggets zvítězili 127:112 na hřišti Golden State především díky dvojici Chauncey Billups (37 bodů), Carmelo Anthony (27 bodů). Druhý nejhorší tým Západní konference prohrál potřinácté z posledních 16 zápasů.

Výsledky NBA:
Boston - Cleveland 88:108, Golden State - Denver 112:127, Indiana - Milwaukee 110:112.

Reklama

Související témata: