Hlavní obsah

Kreuziger se drží na pátém místě v závodě Paříž-Nice

NICE

Cyklista Roman Kreuziger ze stáje Liquigas se drží na pátém místě etapového závodu Paříž-Nice i po třetí etapě, kterou dokončil na 19. místě. Etapu vyhrál jeho týmový kolega Slovák Peter Sagan, pro něhož to byl ve dvaceti letech první dílčí triumf v kategorii ProTour mezi seniory. Do žlutého se oblékl Němec Jens Voigt, Sagan je o šest sekund za ním druhý.

Foto: ČTK/AP

Roman Kreuziger drží páté místo v závodě Paříž - Nice.

Článek

Juniorský mistr světa na horských kolech Sagan o svých sprinterských kvalitách přesvědčil už v úterý, kdy jej předstihl pouze Francouz William Bonnet. Tentokrát slovenský jezdec nedal svým konkurentům šanci a už několik metrů před cílem mohl se zdviženýma rukama slavit největší úspěch mezi profesionály.

Kvůli sněhu museli organizátoři posunout start etapy o 53 kilometrů, a tak jezdce čekalo jen 155 kilometrů do Aurillaku. Ředitel závodu Christian Prudhomme přislíbil Saint-Junienu, které tak přišlo o pozici startovního města, další spolupráci v následujících letech.

Cyklistický závod Paříž-Nice
3. etapa (155 km): 1. Sagan (SR) 3:44:28, 2. Rodriguez (Šp.), 3. Roche (Ir.) oba stejný čas, 4. Voigt, 5. Martin (oba Něm.), 6. Contador (Šp.) všichni -2, ...19. Kreuziger (ČR) -6.
Průběžné pořadí: 1. Voigt 12:40:26, 2. Sagan -6, 3. L. Sánchez (Šp.) -9, 4. Millar (Brit.) -12, 5. Kreuziger -14, 6. Boom (Niz.) -20.

Reklama