Hlavní obsah

Ragbisté budou hrát s Belgií o udržení v druhé divizi ME

PRAHA

Sobotní utkání proti Belgii bude pro české ragbisty bojem o udržení v druhé divizi mistrovství Evropy. Důležitý zápas sehrají od 13:50 v Praze na stadiónu v Edenu. První vzájemný duel v Bruselu loni v březnu skončil remízou 15:15 poté, co čeští hráči v poločase vedli 12:0.

Článek

"I proto očekávám velmi vyrovnaný zápas. Zatímco v prvním poločase jsme měli více ze hry a prakticky zaznamenali všechny body, ve druhé půli se role otočily. Belgie zrychlila hru a přehrála nás," řekl trenér Martin Kafka. Český tým se připravoval na dvoudenním soustředění v Nymburku a v pátek absolvuje předzápasový trénink na hřišti v Edenu.

Bez nejsilnější sestavy

Kafka ale nebude mít k dispozici nejsilnější sestavu. Nastoupí sice nejlepší český ragbista Martin Jágr z francouzského Unionu Bordeaux-Begles, ale je jediným krajánkem z druhé nejvyšší francouzské soutěže.

Trenérovi se omluvili pro klubové povinnosti rojníci Roman Šuster, Lukáš Rapant, Pavel Šťastný, Robert Voves a Miroslav Němeček, naopak do sestavy se vrátili uzdravený Michal Schlanger a rojníci Jan Kurka a Karel Opravil.

"Máme velmi silná a rychlá křídla a zadáka, takže naše taktika bude založená na zahrávání rychlých standardních situací. Chceme zaměstnávat třetí řadu soupeře a tím neumožnit obraně její flexibilitu," prozradil Kafka. Belgičané přicestovali s 22 hráči, z nichž plná patnáctka hraje ve francouzských klubech.

Reklama