Hlavní obsah

Čeští ragbisté mohou hrát proti Ukrajině bez obav ze sestupu

PRAHA

Bez obav z možného pádu z druhé divize mistrovství Evropy nastoupí v sobotu v Říčanech ke svému poslednímu zápasu ve skupině čeští ragbisté proti Ukrajině. Federace FIRA rozhodla o reorganizaci soutěže, podle níž se nebude ze skupiny sestupovat a v příštím dvouletém cyklu se počet účastníků zvýší na šest.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Ukrajina je prakticky jistým vítězem tabulky a v první divizi nahradí Německo, z divize 2B doplní "českou" skupinu postupující Nizozemsko.

Českému týmu se před týdnem nepovedl zápas s Belgií a po domácí porážce 16:19 je v tabulce předposlední. "Čeká nás další kvalitní soupeř s hrou založenou na fyzické hře a silném roji," řekl reprezentační trenér Martin Kafka. I proto vybral za dějiště hřiště v Říčanech.

"Je jedno z nejširších a nejdelších u nás. Budeme se snažit hru co nejvíce roztáhnout, tím bychom měli omezit hrubou sílu soupeře. A budeme moci hrát situace jeden na jednoho, z čehož může těžit hlavně náš útok a zadák," uvedl Kafka.

Oproti souboji s Belgií tým posílili do roje krajánci z Francie Roman Šuster a Robert Voves. V první řadě navíc vystřídal Pavla Hockeho slávista Tomáš Heller.

Zápas v Říčanech začne v 13:50.

Reklama

Související témata: