Hlavní obsah

Boxer Haye hledá další oběť, chce porazit oba Kličky a skončit

LONDÝN

Porazit Vladimira i Vitalije Klička a v roce 2011 ukončit kariéru - to je plán britského profesionálního mistra světa těžké váhy Davida Hayeho. Devětadvacetiletému boxerovi, který nechodí pro silná slova daleko, je celkem jedno, který ze slavné bratrské dvojice nastoupí proti němu do ringu jako první.

Foto: Phil Noble, Reuters

Boxer David Haye slaví výhru nad Johnem Ruizem.

Článek

Haye před týdnem poprvé obhájil titul organizace WBA, když jasně porazil technickým k.o. Američana Johna Ruize. "Teď hledám svou další oběť a už by to měli být bratři Kličkové. Udělám všechno pro to, aby se ten zápas uskutečnil, a je mi jedno s kým. Hlavní je, abych přivezl co nejdříve titul do Británie," hlásá Haye.

Vladimir Kličko po vítězném K.O. s Eddiem Chambersem.foto: Reuters/Wolfgang Rattay

Svůj titul by chtěl obhajovat v říjnu a další duel by nejraději absolvoval v únoru či březnu příštího roku. Na samotném vrcholu a se všemi čtyřmi pásy nejznámějších boxerských organizací by se pak s profesionálním ringem rozloučil.

Vladimir s Vitalijem (vlevo).foto: Reuters/Ina Fassbender

Haye už měl s oběma bratry boxovat minulý rok. Červnový duel s mladším Vladimirem odřekl kvůli zranění zad, zářijový souboj s Vitalijem zrušil krátce před podpisem smlouvy. V listopadu se v ringu přece jen objevil a díky vítězství nad Rusem Nikolajem Valujevem se stal poprvé mistrem světa.

Reklama

Související témata: