Hlavní obsah

ČOV loni hospodařil s nižším schodkem, než jaký předpokládal

PRAHA

Český olympijský výbor (ČOV) hospodařil v roce 2009 se schodkem ve výši 2,43 miliónu korun. To je výrazně méně než původně předpokládaných 9,8 miliónu. Nižší než odhadované byly také náklady na účast výpravy na letošních zimních hrách ve Vancouveru. ČOV to oznámil na středečním plenárním zasedání v Praze.

Foto: Václav Mudra

Předseda ČOV Milan Jirásek

Článek

Na příznivém finančním výsledku za uplynulý rok se velkou měrou podepsal zhruba třímiliónový příjem od Sazky, se kterým ČOV ve své rozvaze nepočítal. Rozpočet ČOV činil 93,42 miliónu korun a původně předpokládal bezmála desetimiliónový schodek. Ten reálný byl však zhruba čtvrtinový.

Účast výpravy ve Vancouveru měla původně stát 36,2 miliónu korun, skutečné náklady byly o 2,66 miliónu nižší. Představitelé ČOV zároveň uvedli, že již vyplatili odměny medailistům a realizačním týmům (v součtu 6,78 miliónu korun). Kvůli administrativním důvodům zatím peníze nedostal jen realizační tým bronzové mužské běžecké štafety lyžařů.

Na plenárním zasedání ČOV převzal redaktor Českého rozhlasu Karel Malina novinářskou cenu Oty Pavla, cenu Mezinárodního olympijského výboru Boj proti dopingu obdržel Gerhardt Bubník.

Reklama

Související témata: