Hlavní obsah

Judista Krpálek nedal soupeřům šanci a podruhé vyhrál turnaj Světového poháru

Devatenáctiletý judista Lukáš Krpálek vyhrál turnaj Světového poháru v Lisabonu. V kategorii do 100 kilogramů porazil všechny čtyři své soupeře. Podnik této kategorie vyhrál poprvé téměř přesně před rokem v Bukurešti.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Talentovaný judista Lukáš Krpálek

Článek

Dvojnásobný juniorský mistr světa už patří mezi největší favority své kategorie a svou pozici potvrdil i v Portugalsku. Nejprve na ipon porazil Ukrajince Rytka a pak i slovenského olympionika Palkovacse. V semifinále se Krpálek nadřel, aby vyřadil Švéda Paceka.

Finále nakonec vyhrál bez boje, protože Lotyš Jevgenijs Borodavka, loňský držitel bronzu z mistrovství Evropy, k utkání nenastoupil kvůli zranění. "Je to trochu kuriózní, nic podobného jsem ještě nezažil, ale na mojí radosti to nic nemění. Toto vítězství možná stavím výš než to v Bukurešti, v Lisabonu byla větší konkurence," řekl Krpálek.

Vítězství překvapením 

Vítězství pro něj samotného prý bylo dost velkým překvapením, teprve nedávno se vrátil z dvoutýdenní dovolené. "Takže jsem si tolik nevěřil, necítil jsem se úplně nejlépe. Ale na žíněnce to už šlo dobře," popsal Krpálek. Ten zřejmě největšího úspěchu mezi seniory dosáhl loni v prosinci, kdy na turnaji Grand Prix v Tokiu skončil v nejtěžší konkurenci třetí.

Z dalších českých zástupců se v Lisabonu dařilo Jaromíru Ježkovi, který skončil v kategorii do 73 kilogramů pátý. Sedmou pozici vybojoval v nejnižší váhové kategorii Pavel Petřikov.

Reklama

Související témata: