Hlavní obsah

Jachtařku Fenclovou připravil o medaili čas

KIEL

Jachtařka Veronika Fenclová měla na dosah stupně vítězů v závodu Světového poháru v německém Kielu. Kvůli časovému limitu ale byla zrušena rozjížďka její třídy Laser Radial, v které česká závodnice vedla, a proto skončila v závodu na 14. místě. Nadále ale vede průběžné pořadí SP. Závod vyhrála americká jachtařka Railey Paigeová.

Foto: Jakub Kozelský

Česká jachtařka Veronika Fenclová

Článek

Fenclová začala v Kielu výhrou a pak byla dvakrát čtvrtá. V čtvrté rozjížďce dostala penalizaci, jelikož byla její loď na startu přes čáru. V páté vedla, ale rozhodčí rozjížďku zrušili kvůli slabému větru a časovému limitu těsně před cílem. "Škoda, protože jsem vedla a po škrtačce bych se posunula na medailové pozice. Takto jsem si nemohla předčasný start škrtnout," litovala Fenclová na svém webu.

Fenclová klesla na 14. místo a nepostoupila do finálové rozjížďky. Jachtařky absolvovaly v Kielu pouhé čtyři základní rozjížďky a jednu finálovou. "Letos se Kiel opravdu nepovedl," uvedla Fenclová.

Češka vede po šesti závodech průběžné pořadí SP ziskem 76 bodů, za ní je o tři body zpět Běloruska Tatjana Drozdovská a Nizozemka Marit Bouwmeesterová má 70 bodů. "Budu ještě muset hodně bojovat, abych se udržela na medailové pozici," uvedla Fenclová. Poslední Světový pohár se jede v britském Weymouthu 10. až 15. srpna a po jeho odjetí se v celkovém pořadí Světového škrtají dva nejhorší výsledky.

V Kielu se dařilo dalšímu jachtaři Michalu Maierovi, který skončil v třídě Finn osmý. Závod vyhrál Chorvat Ivan Kljakovič Gaspič.

Reklama