Hlavní obsah

Triatlonisté nastoupí na ME v Irsku v nejsilnější sestavě

Ve svém nejsilnějším složení se na evropském šampionátu v triatlonu představí v Athlonu v Irsku česká reprezentace. Ve výpravě nechybí ani české jedničky Vendula Frintová a Filip Ospalý, který mistrovství Evropy vyhrál už v roce 2001 v Karlových Varech.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Filip Ospalý a Vendula Frintová na tiskové konferenci před odjezdem reprezentace na ME.

Článek

Frintová se na evropský šampionát cíleně připravovala jako na jeden z vrcholů sezóny ve své australské tréninkové skupině. Naposledy ve švýcarském Davosu. Na kontě má v této sezoně i vítězství v jednom ze závodů Světového poháru. Vedle ní bude startovat v českém dresu i Radka Vodičková, vedoucí závodnice průběžného pořadí Evropského poháru.

Ospalý se letos zatím prezentuje v solidní formě stejně jako jeho kolegové Jan Čelůstka a Martin Krňávek. Zkušené trio doplňuje Přemysl Švarc. "Neabsolvovali jsme týmovou soutěž, všichni se soustřeďují na individuální závod. Výbornou sezónu má Čelůstka, Ospalý se skvěle ukázal při své premiéře na dlouhé trati a Krňávek má letos také formu jako za svých nejlepších let," řekl optimisticky reprezentační kouč Jiří Seidl.

"Konkurence je dnes neskutečně vyrovnaná a stát se může cokoliv. Chci se poprat o dobrý výsledek," uvedl Ospalý.

Mezi juniorkami budou startovat Petra Kuříková a Aneta Grabmüllerová, v závodě juniorů Lukáš Kočař, Martin Debnár, Jakub Kršňák a Tomáš Kabrhel.

V sobotu budou o medaile bojovat ženy a juniorky, v neděli muži a junioři. Seniorské tituly obhajují Javier Gómez ze Španělska a Němka Nicola Spirigová.

Reklama