Hlavní obsah

Triatlonistka Vodičková skončila třetí a slavila největší úspěch v kariéře

HOLTEN

Triatlonistka Radka Vodičková vybojovala v závodě Světového poháru v nizozemském Holtenu třetí místo. Pětadvacetiletá Češka si tak v sobotu připsala suverénně nejlepší výsledek v elitním seriálu v kariéře.

Článek

Vodičková v Holtenu nestačila pouze na bývalou mistryni světa do 23 let Australanku Erin Denshamovou a Italku Annu Marii Mazzettiovou. Třetina triatlonistek náročný závod ve velkém vedru nedokončila.

Česká reprezentantka si do Nizozemska přivezla dobrou formu z posledních závodů. Před týdnem byla 16. na mistrovství Evropy a v Evropském poháru byla jednou druhá a čtvrtá. V Holtenu si výrazně vylepšila osobní maximum ve Světovém poháru, jejím dosud nejlepším umístěním bylo tři roky staré 19. místo ze závodu v Tiszaujvárosi.

Studentka Masarykovy univerzity v Brně loni v listopadu obhájila vítězství v celkové klasifikaci Evropského poháru a v roce 2008 se v Řecku stala mistryní Evropy v duatlonu.

Výsledky závodu SP v triatlonu v Holtenu (Nizozemsko):
1. Denshamová (Austr.) 2:01:27, 2. Mazzettiová (It.) 2:02:04, 3. Vodičková (ČR) 2:03:03, 4. Sheedyová-Ryanová (Austr.) 2:03:31, 5. Caelersová (Niz.) 2:03:42, 6. Jacksonová (Austr.) 2:04:00.

Reklama