Hlavní obsah

Němci přišli o další rychlobruslařskou legendu. Kariéru ukončila Anschützová

KOLÍN NAD RÝNEM

Německé rychlobruslení přišlo v krátkém čase o druhou legendární závodnici. Poté, co během tohoto týdne ohlásila konec kariéry Anni Friesingerová-Postmaová, se k podobnému kroku odhodlala také pětatřicetiletá Daniela Anschützová-Thomsová. Martině Sáblíkové tak ubyly hned dvě elitní německé soupeřky.

Článek

Anschützová-Thomsová se mezi elitou pohybovala téměř dvacet let a získala dvě olympijská zlata z Turína a Vancouveru za týmovou soutěž. Na individuálních tratích jí bylo dlouhé roky souzeno čtvrté místo, které na vrcholných podnicích MS, ME či OH obsadila celkem sedmnáctkrát. Také na letošní olympiádě ve Vancouveru nasbírala další dvě "bramborové" pozice, při triumfech Sáblíkové skončila čtvrtá na 3000 i 5000 metrů.

Ukončit kariéru se německá rychlobruslařka rozhodla na základě porady s dlouholetým koučem Stephanem Gneupelem. K tomuto kroku ji přiměl hlavně zdravotní stav, u rychlobruslení by ale ráda zůstala i nadále. "Má bolavá záda a kolena už mi nedovolí pokračovat v tréninku na profesionální úrovni. Dokážu si představit svou další práci u sportu, ale nemusí to být zrovna v roli trenérky," uvedla Anschützová-Thomsová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články