Hlavní obsah

Iron Mike zamíří Na plovárnu. Tysona bude zpovídat Eben

PRAHA

Vyzpovídal Billa Gatese, Stinga, Roberta Redforda. Takového divočáka však zatím v křesle svého pořadu Na plovárně ještě neměl. Moderátor a herec Marek Eben si v říjnu vyzkouší, jaké to je dělat rozhovor s člověkem, kterého předchází pověst nevyzpytatelného zuřivce. Pozvání přijal boxer Mike Tyson. Sportu.cz to sdělil promotér Tysonovy evropské Tour Petr Havrda.

Článek

Můžete prozradit, jakými kličkami jste se vůbec k Tysonovi dostali?

Těch pokusů přivést Tysona už tady v minulosti bylo dost, ale vždycky to ztroskotalo. Velkou zásluhu na tom, že opravdu přiletí, má můj kolega Rey Karpf, který se s Tysonem zná delší dobu. A Mike k němu má důvěru. Jednání se rozběhla a Tyson přikývnul.

Jistě ne zadarmo.

Levné to opravdu není, ale částku vám prozradit nemůžu.

Podílíte se kromě Prahy i na dalších zastávkách Tysonova evropského turné?

Je to tak, následovat budou Bělehrad, Moskva, Curych... Jsme v tom zainteresováni.

Setkal jste se s Iron Mikem osobně? Jaký na vás udělal dojem?

Příjemný. Je na něm patrné, že toho zažil opravdu hodně. Nesmíte ho ale naštvat (směje se).

Kdo všechno s Tysonem do Prahy přiletí?

Počítáme asi s deseti lidmi. Agenti, pak ochranka. Jeho současná manželka čeká dítě, uvidíme, jak to dopadne termínově a zda také dorazí.

Kde bude celá výprava bydlet?

To je zatím předmětem jednání.

Musel jste už řešit nějaké nezvyklé požadavky z americké strany? Sám Tyson v dopise, který jste zveřejnili na internetu píše, že by se rád po Praze projel na koni...

(směje se) Ano, to je pravda, ale žádné hvězdné manýry nemá. Pokud tedy považujete za normální, že se stal veganem a vyžaduje veganskou stravu. Jinak mě ale překvapil poměrně detailní znalostí českých reálií.

Program Tysonovy návštěvy je už definitivní? Jedna charitativní akce za druhou.

Největší by měl být galavečer na Žofíně, kde budou mít lidé šanci se s Tysonem vyfotit a třeba si i promluvit. Připravujeme mu ale také program, který si vyžádal. Tedy návštěvy stěžejních pražských památek.

V itineráři je i natáčení televizní show. Co si pod tím máme představit?

Tyson přijde k Marku Ebenovi do pořadu Na plovárně. To by mohlo být zajímavé...

To bezpochyby, ale trochu tam pořád chybí box. Opravdu nepočítáte, že byste Tysona v Praze dostali do ringu? Neplánujete třeba setkání s českými boxery? Mnozí, např. Rudolf Kraj nebo Ondřej Pála ho považují za svůj největší vzor...

Víte, trochu nás překvapil ten obrovský zájem. S tím jsme opravdu nepočítali. Ale reagujeme na to a hodláme oslovit pražská fitcentra a dohodnout nějaký exhibiční trénink, kde by se Tyson v ringu objevil. Koneckonců neměl by být jediným slavným boxerem, který se v Praze ukáže. Na 99 procent počítáme také s účastí Tima Witherspoona, který byl v polovině 80. let mistrem světa v těžké váze.

Reklama