Hlavní obsah

Špotáková je nabroušená: Němky chci porazit. Už za ty jejich řeči!

PRAHA

Na první závod od bronzového mistrovství Evropy v Barceloně odjížděla oštěpařka Barbora Špotáková pořádně nabroušená. V pátek při Diamantové lize v Londýně na stadiónu v Crystal Palace se utká i s oběma svými přemožitelkami z katalánské metropole Lindou Stahlovou a Christinou Obergföllovou. "Po tom, co jsem slyšela, že napovídaly, bych jim tu porážku hodně ráda vrátila," přiznávala Špotáková před odletem do Londýna.

Foto: Mohammed Dabbous, Reuters

Barbora Špoptáková

Článek

Co ji tak vytočilo? Výroky stříbrné Christiny Obergföllové do kamer německé televize o jejím zranění. 

"Říkala, že mi nic není a že lžu. Protože podle ní, když má člověk něco s loktem, nemůže hodit 65 metrů. Takové řeči si mohla nechat. Do druhého nikdo nevidí, takže mi to přijde trošku hloupé. Když ona říká, že ji bolí záda, také to nezpochybňuju," zlobila se světová rekordmanka.

Výroky Obergföllové jí přitom tlumočila jediná přemožitelka Špotákové z loňského mistrovství světa v Berlíně Steffi Neriusová. "Mluvily jsme spolu, protože ona se chystá do Olomouce na mistrovství světa do 23 let postižených atletů, které trénuje, tak chtěla cestou přespat v Praze," vysvětluje Špotáková. "Má ve skupině třeba liliputa, který se 110 cm háže oštěpem 37 metrů," obdivně říká česká oštěpařka.

Momentka z finále oštěpařek - Barbora Špotáková se po odhodu v bolestivé grimase drží za loket.foto: Reuters

Bude to neznámá a budu trochu nervózní

Sama od mistrovství Evropy kvůli lokti, jehož bolest ji trápí od mítinku v Monaku, oštěpem neházela. "Takže to bude velká neznámá, budu trochu nervózní. Ale to je dobře, protože pak se snažím hodit technicky. Ideální by bylo hodit jako v barcelonské kvalifikaci," připomíná povedený hod za 65 metrů.

Vyšetření, která v Praze podstoupila, vážnější poranění vazů naštěstí neukázala. "Byl tam otok vazů a prosáknutí měkkých tkání a úponů vazů. Ale kloub je zdravý, žádná ruptura tam není. Je to asi podobné, jako když si zvrtnete kotník. Loket je méně stabilní, ale kloub je v pořádku," uklidňuje Špotákovou, která si v pátek může výrazně přiblížit triumf v hodnocení své disciplíny v Diamantové lize.

Reklama

Související témata: