Hlavní obsah

Basketbalové reprezentace přispějí rodině postižené povodněmi

PRAHA

Mužská i ženská basketbalová reprezentace se rozhodly v charitativním projektu podpořit rodinu Voříškových z Českolipska, postiženou o minulém víkendu bleskovými povodněmi. Oba týmy oslovil příběh rodiny a dvou dětí, které přišly o otce, jenž je považován za první oběť povodní v severočeském regionu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vůdčí osobnost basketbalové reprezentace Petr Benda (vpravo).

Článek

Muži přispějí tak, že všichni hráči společně s celým realizačním týmem, což činí dohromady dvacet osob, zaplatí jednu korunu za každého diváka, který si příští úterý najde cestu do děčínské haly na kvalifikační zápas proti Kypru.

Chtějí vyprodat halu 

"Pevně doufáme v to, že hala v Děčíně se v úterý vyprodá, a my tak budeme moci přispět částkou zhruba 25 tisíc korun," uvedl kapitán Petr Benda. K akci se připojí i pořádající děčínský klub. Ten hodlá přispět dvacetikorunou za každého příchozího diváka.

Pozadu nezůstane ani ženská reprezentace, která se chystá na podzimní mistrovství světa v Česku. Ženy příští úterý odehrají přípravný duel proti Polsku v Jindřichově Hradci a charitativní projekt podpoří tak, že se každá z nich vzdá jedné své denní odměny.

"Víme, že nelze pomoci každému, a přivítaly jsme možnost konkrétní cílené pomoci jedné rodině, což je pro nás důležité, přičemž výsledná částka finanční pomoci se může klidně navýšit," uvedla kapitánka Hana Horáková.

Jindřichohradecký klub rodině také hodlá pomoci: na konto pošle výtěžek z prodeje lístků a zavázal se, že celkově věnuje nejméně 15 tisíc korun. Místopředseda basketbalové federace Jiří Zídek sám předá na účet deset tisíc.

Do projektu se mohou zapojit i diváci u televizních obrazovek, kteří během utkání ženské reprezentace s Polskem mají šanci posílat dárcovské sms zprávy ve tvaru DMS POMOCKOSEM na číslo 87 777. Zpráva stojí třicet korun, 27 korun jde přímo na charitativní konto.

 Rosický dal šek na půl miliónu

Oblastem postiženým záplavami se už dříve rozhodl pomoci také fotbalový svaz a seniorská reprezentace. Její kapitán Tomáš Rosický ve středu před přípravným duelem s Lotyšskem předal hejtmanovi Libereckého kraje šek na půl miliónu korun.

Reklama

Související témata: