Hlavní obsah

Konečnému stojí v cestě marocký boxer

PRAHA

Nejtěžší zápas profesionální kariéry má před sebou boxer Lukáš Konečný. V pátek se na zimním stadiónu v Ústí nad Labem utká o titul mistra Evropy boxerské unie EBU. Nakonec ovšem sešlo z boje s dosud neporaženým Francouzem Christophem Canclauxem a proti Konečnému se postaví do ringu v superwelterové váze do 69,8 kilogramu Maročan Aziz Daari.

Foto: archiv

Lukáš Konečný.

Článek

Soupeř má bilanci sedmnácti výher a deseti proher, a tak český boxer, který v profikariéře nepoznal hořkost porážky a naposledy nedal šanci Slováku Kvočkovi, bude favoritem.

"Doma to je ale vždycky ošidné. Přijde hodně známých a kamarádů, nervozita může sehrát roli," uvědomuje si Konečný, který se letos v České republice představil už v Hradci Králové, kde vybodoval Francouze Marianiniho.

Šestnáct knokautů soupeře

Jeho nynější jedenatřicetiletý sok ale bude mnohem tvrdším oříškem. Daari totiž šestnáct svých duelů ukončil nemilosrdným knokautem. "Silově mi asi nebude moc vyhovovat, má také delší ruce," shrnul své poznatky ze zhlédnutí tří videokazet s Daariho souboji v profiringu sedmnáctkrát vítězný Konečný, jenž věří ve velkou podporu diváků.

"Přál bych si, aby přišlo co nejvíc lidí," doufá v pořádné prostředí, kterého by ho hnalo za dalším úspěchem strmé kariéry. Dvojnásobný bronzový medailista z amatérských světových šampionátů trénuje a zápolí za německý Magdeburk.

V květnu se také stal otcem malé Aničky. "Spoléhám na manželku, která se o holku perfektně stará," tvrdil v létě Konečný, jenž se zatím připravoval na dosavadní vrchol své profesionální kariéry.

O prst naštěstí nepřišel

V červnu ale na chvíli vypadl z rytmu, když utrpěl nepříjemné zranění prstu. Při běhu kolem ústeckého stadiónu se totiž při přelézaní plotu zachytil snubním prstýnkem o drát. "Strhl jsem si na prstu hodně kůže, až do masa. Doktoři pak říkali, že mám obrovské štěstí. Prý mi klidně mohli prst amputovat, nebo jsem si mohl udělat něco se šlachami," líčil patálie, jejichž výsledkem byl čtrnáctidenní zákaz tréninku levou rukou.

Zdravotní problémy jsou už ale zapomenuty, na páteční ústecký večer je Konečný správně nabuzený. "Titul chci, kvůli němu jsem v posledních týdnech pořádně makal," vzkazuje český boxer. Pořádné vzpruhy se může dočkat i od otce Milana, který v rámci ústeckého večera bude v polotěžké váze bojovat o titul mistra republiky.

Reklama