Hlavní obsah

Takový začátek jsme ani nečekali, říkal Korbel po výhře nad Řeky

OSTRAVA

Na jedničku začali týmovou soutěž na ME v Ostravě čeští stolní tenisté. K vítězství nad nebezpečným Řeckem potřebovali minimální počet tří zápasů, Prokopcov, Korbel i Šimončík odcházeli od stolu vítězně.

Článek

„Můžeme být spokojeni, 3:0 to je ideální výsledek. Takový začátek turnaje jsme ani sami nečekali, důležité bylo zvládnutí koncovek v pětisetových zápasech, které jsme hráli já i Dima Prokopcov. Pak už jsem si jen přál, aby to Pepa Šimončík doklepl“ říkal nejzkušenější z českých reprezentantů Petr Korbel, hrající už na třináctém evropském šampionátu.

Prokopcov si na obranáře věřil

Prokopcov, který má ukrajinské kořeny, ale v Česku žije už dvanáct let a naše občanství má od roku 2008, získal důležitý první bod proti obranáři Gionisovi. „Věřil jsem si na něj, i když mě trápil dost forhendem. Musel jsem tomu trochu přizpůsobit styl a když jsem mu hrál míčky víc do bekhendu, dařilo se mi dostat ho do úzkých. Ke konci v tom pátém setu bylo důležité se neukvapit, hodně mi pomohla i hlasitá podpora diváků z hlediště,“ vyprávěl třicetiletý hráč.

Devětatřicetiletý Korbel narazil na svého vrstevníka a řeckou jedničku Kreangu. „Známe se hodně dobře už od juniorských let, ale teď jsme se u stolu snad tři roky nepotkali. Připravil si na mě nový servis a po dvou prohraných setech začal být výrazně aktivnější, takže jsme došli až k tomu pátému. Tam se mi ale povedlo zahrát důležité míčky, hodně pomohli i diváci. Udělali dobrou atmosféru,“ líčil Korbel.

Šimončík udělal tečku

Poslední krok musel udělat Josef Šimončík v souboji týmových trojek. „Byl jsem nervóznější než obvykle, ale od druhého setu se mi podařilo převzít iniciativu a hrát si to svoje, takže pak už utkání směřovalo k vítězné tečce,“ hodnotil zápas Šimončík, jenž je novou posilou italského klubu Paiuscato Este.

Dalšími soupeři českých mužů v soutěži družstev budou v neděli od 11 h obhájci titulu Němci a ve 20 h Poláci. „Když se nám povede zvítězit ještě jednou, postoupíme do čtvrtfinále, ale možná by mohlo stačit jen uhrát nějaké body s Poláky, kdyby je Řekové v neděli dopoledne porazili,“ uvažoval Prokopcov.

<tbody><tr class="invert"><td><strong>Soutěž družstev na ME ve stolním tenise </strong></td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Muži - skupina A:</strong> Česko-Řecko 3:0 (Prokopcov-Gionis 3:2, Korbel-Kreanga 3:2, Šimončík-Papageorgiu 3:1), Německo-Polsko 3:1. </td></tr></tbody>

Reklama