Hlavní obsah

Atletická svatba: Tyčkařka Baďurová si brala výškaře Janků

LIBLICE

Bývalý vicemistr Evropy ve skoku do výšky Tomáš Janků a stříbrná medailistka z mistrovství světa ve skoku o tyči Kateřina Baďurová si dnes na zámku v Liblici řekli manželské "ano". Obřadu a následné zámecké slavnosti, kterou zvěčnil slavný fotograf Jan Saudek, se zúčastnilo kolem stovky hostů včetně atletů, například výškaře Jaroslava Báby, či předsedy atletického svazu Libora Varhaníka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bývalá tyčkařka Kateřina Baďurová řekla své ano výškaři Tomášovi Janků.

Článek

Baďurová přijela k atletické svatbě roku v kočáře a libovala si, že svatebčanům vyšlo počasí. "Je nádherně, skvěle to dopadlo," uvedla po tradičním obřadu, který se konal v honosných prostorách zámku u Mělníka.

Na líbánky vyrazí novomanželé do Paříže. "Už se moc těšíme, dlouho jsme si to plánovali," prohlásila bývalá tyčkařka. Oba se nechtěli pouštět do předpovědí, kdy založí rodinu. "Uvidíme. Až přiletí vrána nebo čáp," řekl s úsměvem Janků.

Termín 11. září, na který připadá výročí teroristických útoků na USA, vybrali náhodou. "Když jsme to zařizovali, tak jsme na to vůbec nemysleli. Prostě to tak vyšlo," uvedli novomanželé.

Pětatřicetiletý Janků po ukončení kariéry v roce 2008 začal podnikat v několika oborech a věnuje se svému koníčku jako dobrovolný hasič. Při nedávných povodních pomáhal zasahovat na Liberecku.

Sedmadvacetiletá Baďurová se během kariéry potýkala s mnohými zdravotními problémy, kvůli kterým nakonec musela s atletikou skončit v loňském roce. Letos byla jmenována šéftrenérkou atletické Dukly Praha a provozuje mateřském centrum se zaměřením na sport.

Reklama