Hlavní obsah

VIDEO: Vladimir Kličko obhájil titul, Petera knokautoval v 10. kole

Ukrajinský profesionální boxer Vladimir Kličko obhájil mistrovský titul organizací WBO, IBF a IBO v těžké váze. Nigerijce Samuela Petera v sobotu před 43 000 diváků na fotbalovém stadiónu ve Frankfurtu knokautoval v desátém kole.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko obhájil mistrovský titul organizací WBO a IBF v těžké váze.

Článek

"Samuel Peter je velmi agresivní boxer. Mám před ním velký respekt, bojoval do posledního úderu. A že jich dostal," řekl vítěz hned po zápase v ringu. "Už od druhého kola bylo jasné, že jeho plán nefunguje," dodal Kličko.

Čtyřiatřicetiletý Kličko s Peterem už jednou boxoval: před pěti lety ho v New Jersey porazil na body, i když se v průběhu zápasu ocitl třikrát na zemi. Jeho nigerijský soupeř však poté několikrát prohlásil, že prohrál nezaslouženě. Předloni pak nad Peterem zvítězil i Vladimirův starší bratr Vitalij Kličko a připravil ho o titul organizace WBC.

Favorizovaný Kličko začal záhy využívat výhody delších paží a několikrát úspěšně zaútočil. Třicetiletý protivník ho dlouho nedokázal zasáhnout, spoustu času zato oba boxeři strávili zaklesnutí do sebe, takže ringový rozhodčí měl práci a obecenstvo důvod k pískotu.

Po utkání musel Peter do nemocnice

Převaha o 13 centimetrů vyššího Ukrajince však byla zřejmá. Sehnutý Peter se na něj věšel čím dál častěji, ale při otevřeném boji inkasoval další rány. V desátém kole se pak už vyčerpaný Nigerijec nedokázal bránit a po sérii Kličkových úderů skončil na zemi.

Po utkání musel Peter na vyšetření do nemocnice. Manažer Ivajlo Gocev uznal, že jeho svěřenec prohrál s nejlepší těžkou váhou současnosti. "Kličko jen potvrdil, že je nejlepší. Je nesmírně těžké nad ním vyhrát," prohlásil Gocev. "Samuel se už cítí dobře, dokonce už zase vtipkuje. Ale pro jistotu teď nějaký čas stráví pod lékařským dohledem," dodal.

Kličko odboxoval v profiringu 58. zápas. Prohrál jen třikrát, naposledy před šesti lety s Američanem Lamonem Brewsterem. Podevětačtyřicáté zvítězil před limitem. Další zápas by chtěl absolvovat na začátku listopadu, soupeře však ještě nemá. Jeho bratr Vitalij se 16. října utká s Američanem Shannonem Briggsem.

Reklama