Hlavní obsah

K postupu do čtvrtfinále ME stačilo stolním tenistům Korbelovo vítězství

OSTRAVA

Byla to s Poláky na ME v Ostravě více než dvouhodinová bitva, ale už po vyhrané úvodní dvouhře mohli čeští stolní tenisté slavit postup do čtvrtfinále. Nakonec jim tak vůbec nevadilo, že prohráli poslední utkání ve skupině 1:3, druhou postupovou příčku udrželi. V pondělním čtvrtfinále se utkají s Ruskem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Český reprezentant ve stolním tenisu Dmitrij Prokopcov na evropském šampionátu v Ostravě.

Článek

Sport někdy nemá logiku. Mužům nakonec stačil jediný skalp Řeků k postupu ze skupiny a čekali, koho jim noční los určí za soupeře ve čtvrtfinále, které sehrají už v pondělí od 16 hodin. Naopak šance českých žen na obhajobu bronzu už zhasla, přitom vyhrály ve skupině dvakrát a v pondělí od 10 h je čeká zápas o 9.-16. místo s Lucemburskem.

Korbel holky litoval

„Je mi holek hodně líto, měly neuvěřitelnou smůlu, vždyť zůstaly jediný set od postupu. Nám vlastně všechno vyřešila ideální výhra 3:0 nad Řeckem, které pak stejně lehce porazilo i Poláky, takže s nimi už stačilo v neděli večer uhrát jeden zápas,“ líčil situaci Korbel.

Povedlo se mu to hned na začátek proti naturalizovanému Číňanovi Wangovi. „Hodně se za poslední dobu zlepšil, hlavně v bekhendu, takže to chtělo moc nekazit a hrát podle sebe, než se mu přizpůsobovat. Důležité bylo zvládnutí koncovky pětisetového zápasu. Tou jednou výhrou jsme vlastně měli splněno, to se určitě promítlo do vývoje celého střetnutí. Jsem ale přesvědčen, že kdyby jsme potřebovali ještě něco vyhrát, tak jsme to dokázali,“ říkal Petr Korbel hrající na evropském šampionátu už potřinácté.

Podpora publika je motivující

„Nikdo z nás ale dosud nehrál mistrovství doma a podpora publika je pro mne hodně motivující. Slyšel jsem z hlediště, jak skandují moje jméno, to bylo moc pěkné. Teď musíme na čtvrtfinále dobře zregenerovat, jít na plac soustředění a v tom utkání, které už může přinést medaili, udělat úplně všechno pro postup,“ uvažoval Korbel a byl rád, že nemusel hrát polední zápas s Němci. „Mohl jsem pošetřit síly, za stolem se pak hodily,“ doplnil.  

<tbody><tr class="invert"><td><strong>Soutěž družstev na ME ve stolním tenisu </strong></td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Muži – skupina A:</strong> Česko–Polsko 1:3 (Korbel–Wang 3:2, Prokopcov–Blaszczyk 1:3, Vráblík–Such 1:3, Prokopcov–Wang 0:3), Německo–Řecko 3:0. K<strong>onečné pořadí:</strong> 1. Německo 6 (9:2), 2. Česko 4 (5:6), 3. Řecko 4 (3:6), 4. Polsko 4 (4:7). Při bodové shodě určila umístění minitabulka vzájemných zápasů. </td></tr><tr><td>Ve čtvrtfinále se utkají čeští stolní tenisté v pondělí s Ruskem, Rakousko s Běloruskem, Francie s Chorvatskem a Německo se Švédskem.</td></tr><tr><td>Ve čtvrtfinále soutěže žen se dnes utkají Nizozemsko–Španělsko, Turecko–Bělorusko, Německo–Rumunsko, Maďarsko–Polsko. </td></tr></tbody>

Reklama