Hlavní obsah

Hráči bronzového týmu potvrzují na ME formu i ve dvouhře

OSTRAVA

Výborně začali čeští muži soutěže ve dvouhrách na ME stolních tenistů v Ostravě. Osm z nich je ve druhém kole, přičemž hráči bronzového družstva v čele s Petrem Korbelem a Dmitrijem Prokopocovem postupovali dokonce bez ztráty setu. Josef Šimončík a Tomáš Tregler to ale měli snadné, protože jim soupeři pro zranění nenastoupili.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Český reprezentant Dmitrij Prokopcov

Článek

Parádní skalp získal letošní vicemistr Evropy juniorů Michal Širůček, který v sedmisetové bitvě udolal daleko zkušenějšího Rumuma Dodeana. Z české devítky tak zatím vypadl pouze 21letý Michal Obešlo, jenž ale při debutu na šampionátu zle zatápěl soupeři figurujícím na evropském žebříčku o 37 příček nad ním. Dokonce měl proti Chorvatu Juzbašičovi čtyři mečboly, nakonec ale odešel po 80 minutách za stolem poražen.

Ve 2. kole Korbela čeká ukrajinská jednička Žmuděnko, pikantní souboj s hráčem ze stejné země Pryščepou zažije Prokopcov, rodák ze Simferopolu. Vráblík se utká s Portugalcem Monteirem, proti Šimončíkovi nastoupí Rus Šibajev a jeho krajana Skačkova potká levák Gavlas. Tregler hraje s Lebessonem z Francie, Širuček nastoupí proti členovi zlatého německého týmu Baumovi a Konečný se utká s 35letým Srbem Karakaševičem.

Ve čtyřhře se do druhého kola dostaly dvě české dvojice. Ze sedmi českých žen postoupily do druhého kola tři klíčové členky družstva a s nimi navíc i 20letá Matelová, kterou dnes večer čeká ještě Silbereisenová z Německa. Příští soupeřkou Vacenovské bude Bulharka Remziová a Štrbíková, která se na úvod vyrovnala s obranářským stylem 45. hráčku Evropy Ganinové z Ruska, nyní potká další velmi silnou soupeřku Erdeljiovovu ze Srbska. Hned ráno dvě Španělky vystavily stop českým reprezentantkám, Hadačovou ve 2. kole čeká třetí jejich krajanka Dvoraková.

Ve čtyřhře zůstaly v obou kategoriích ve hře dvě české dvojice, Smištíková, Harabaszová se utkají s německou dvojicí Silbereisenová, Barthelová a Vacenovská, Štrbíková narazí ve 2. kole na pár Misikonyteová (Lit.), Karahodžinová (Běl.). V mužském deblu Prokopcova s Konečným čekají Angličané Drinkhall, Knight a Korbel s Gavlasem narazí na rakouskou dvojici Simoner, Habesohn.

ME ve stolním tenise v Ostravě
Muži – dvouhra, 1. kolo:
Vráblík (ČR)–Žafostnik (Slovin.) 4:0, Obešlo (ČR)–Juzbašič (Chorv.) 3:4, Šimončík–He Ži-wen (Šp.) 4:0 bez boje, Prokopcov–Jevtovič (Srb.) 4:0, Tregler (ČR)–Ščetinin (Běl.) 4:0 bez boje, Gavlas (ČR)–Udra (Lit.) 4:0, Korbel–Subotič (Srb.) 4:0, Širuček–Dodean (Rum.) 4:3, Konečný (ČR)–Haci (Tur.) 4:0.
Čtyřhra, 1. kolo:
Prokopcov, Konečný (ČR) – Kolarek, Kovač (Chorv.) 3:1, Šimončík, Širuček–Subotič, Jean (Srb., Běl.) 0:3, Korbel, Gavlas (ČR)–Gionis, Papageorgiu (Řec.) 3:1, Tregler, Obešlo (ČR)–Apolonia, Monteiro (Portug.) 0:3, Vráblík, Mendes (ČR/Portug.)–Boll, Süss (Něm.) 0:3.
Ženy - dvouhra, 1. kolo:
Vacenovská (ČR)–C. Molnárová (Chorv.) 4:0, Harabaszová (ČR)–Petterssonová (Švéd.) 2:4, Hadačová (ČR)–Grzybowská (Pol.) 4:2, Štrbíková (ČR)–Ganinová (Rus.) 4:1, Pěnkavová (ČR)–Žu Feng (Šp.) 1:4, Smištíková (ČR)–Ramirezová (Šp.) 0:4, Matelová (ČR)–Eminová (Ázerb.) 4:0.
Ženy - čtyřhra, 1. kolo:
Hadačová, Pěnkavová (ČR)–Vik. Pavlovičová, Ganinová (Běl./Rus.) 0:3, Matelová, Trifonovová (ČR/Ukr.)–Nevesová, Oliveiraová (Portug.) 2:3, Smištíková, Harabaszová (ČR)–Ekholmová, Petterssonová (Švéd.) 3:1, Vacenovská, Štrbíková–Siao, Martinsová (Portug.) 3:1.

Reklama