Hlavní obsah

Squashista Koukal založil Buldoky a přilákal hvězdy i sportovce

PRAHA

Unikátní projekt rozjíždí nejlepší český squashista Jan Koukal. Založil nový klub Fotorobot Buldoci Praha, s kterým chce ovládnout domácí extraligu, startující o víkendu.

Foto: Sport Invest

Squashista Jan Koukal

Článek

Koukal sehnal nejlepší české hráče, ale třeba i bývalou světovou jedničku Gregoryho Gaultiera z Francie. Vedle squashistů si zahrají také další přední čeští sportovci, třeba skifař Ondřej Synek, skikrosař Tomáš Kraus, tenista Lukáš Dlouhý nebo fotbalista Sparty Kamil Vacek.

"Koupil jsem licenci od Brna, z kterého jsem zároveň i přestoupil," vysvětlil Koukal, jak získal možnost hrát extraligu. Domácí kurty má klub ve squashcentru PRO-6 na Černém Mostě v Praze. "Naším jednoznačným cílem je hned vyhrát extraligu a kvalifikovat se na mistrovství Evropy klubů," naznačil, že by se za rok v září rád vydal na šampionát do Belfastu.

Z domácí elity Koukal zlákal do Buldoků Martina Štěpána a Ondřeje Ertla, ale také bývalé squashisty, kteří se v poslední době prosazovali v ricochetu - Jana Veselého a Miloše Pokorného.

Ze zahraničí je potvrzený Gaultier, aktuální světová pětka, Kanaďan Shahier Razik (27. PSA), z Nizozemska Dylan Benneti (70.) a v jednání je i Angličan Peter Nicol, další bývalá světová jednička.

Osobnosti z řad jiných sportů se v případě úspěchu stanou mistry republiky ve squashi. Přemlouvat k účasti v týmu je Koukal podle vlastních slov nemusel. "Jsou to moji kamarádi. Bude to show a snad se díky tomu začne o squashi i víc mluvit," řekl Koukal.

Koukal, bývalý vicemistr Evropy, se snaží squash v Česku propagovat různými cestami. Už v Praze hrál exhibici se světovou jedničkou Nicole Davidovou, která se ve středu stala popáté mistryní světa, právě s Gaultierem, ale také proti stovce soupeřů-amatérů.

Reklama