Hlavní obsah

Zabijáka Klička vyzve v prosinci mladý britský boxer Chisora

HAMBURK

Nejbližším soupeřem ukrajinského mistra světa Vladimira Klička bude britský boxer Dereck Chisora. Utkají se v německém Mannheimu 11. prosince a v sázce budou Kličkovy mistrovské pásy profesionálních organizací WBO, IBF a IBO. Oznámil to management čtyřiatřicetiletého ukrajinského šampióna.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko obhájil mistrovský titul organizací WBO a IBF v těžké váze.

Článek

O osm let mladší vyzyvatel nemá zatím v profesionálním ringu nijak velké jméno. Je ale úřadujícím britským mistrem a ve sbírce má titul z Her Commonwealthu. V profesionálním ringu za tři roky ještě neprohrál žádný ze 14 duelů, devětkrát zvítězil knokautem.

"Chisora je mladý, rychlý a má tvrdou ránu. Můj kouč Emanuel Steward už mě před jeho kvalitami varoval," řekl o nejbližším soupeři Kličko, který má bilanci 55 vítězství z 58 zápasů.

"Po mači mě bude znát celý svět"

Celkem 49 duelů Kličko ukončil předčasně a Chisora věří, že si favorit nepřipíše jubilejní padesátý knokaut právě proti němu. "Samozřejmě si všichni myslí, že proti němu mám šanci asi jako sněhová koule v pekle, ale mě tohle nezajímá. Bude to můj večer, moje noc a na konci roku bude celý svět znát jméno Dereck Chisora," prohlásil odvážně Brit.

Už tuto sobotu bude svůj titul obhajovat starší z bratrů Kličkových Vitalij. V Hamburku bude jeho soupeřem v boji o pás organizace WBC Američan Shannon Briggs.

Reklama

Související témata: