Hlavní obsah

Špotáková odjela z focení v Saudkových džínsech

PRAHA

Do třetice všeho dobrého, řekl si mistr fotografie Jan Saudek a nafotil opět skvostný kalendář sportovců Dukly na rok 2011. „Pár nápadů tam je, mně se nejvíc líbí lyžař Bank, který jako golfista rozbil míčkem okno. Ale řekl jsem si, že v nejlepším je dobré přestat. Nevím, jestli tenhle kalendář je nejlepší. Čtvrtý na další rok už nebude. Ten duklácký fotím s láskou, ty ostatní jen pro peníze,“ přiznal Jan Saudek.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Z křestu kalendáře Dukla 2011 fotografa Jana Saudka (vpředu vpravo). Vpředu vlevo je oštěpařka Barbora Špotáková, uprostřed s kalendářem střelec Tomáš Caknakis.

Článek
Fotogalerie

Sportovci z něj byli nadšení. „Focení v ateliéru trvalo jen pár minut. Myslel jsem si, že se pořád ještě připravujeme, a ono už bylo hotovo. Až tady vidím výsledek a je perfektní,ů říkal na před slavnostním křtem kalendáře kajakář Ondřej Horský.

Originální příhodu má z focení oštěpařka Barbora Špotáková. „Přijela jsem na skútru a strašně lilo. Navíc jsem trochu bloudila, takže jsem přijela promočená jako myš. Fotografování společně s Lenkou Maruškovou a Štěpánkou Hilgertovou jsme zvládli rychle, takže moje džínsky, nacucané vodou, ani zdaleka neproschly. Tak mi pan Saudek půjčil svoje. Sice mi byly nad kotníky, ale jela jsem v suchu,“ prozradila vítězka Diamantové ligy úsměvnou historku.

Z křestu kalendáře Dukla 2011 fotografa Jana Saudka (vpředu vpravo). Vpředu vlevo je oštěpařka Barbora Špotáková, uprostřed s kalendářem střelec Tomáš Caknakis. foto: ČTK/Roman Vondrouš

Mušketýři na lyžích,  Šebrle filmová hvězda

Saudek opět nabízí v kalendáři originální mistrovské kousky. Například čtyři lyžařské mušketýry Jiřího Magála, Lukáše Bauera a Martiny Koukala s Jakšem. Bývalý světový šampión v běžícím terči Tomáš Caknakis, který je po vážném úrazu upoután na invalidní vozík, se představuje jako ostřelovač a zlatí olympijští desetibojaři Roman Šebrle s Robertem Změlíkem jako hvězdy filmového plátna. Jan Železný zase představuje svoji skupinu oštěpařů. Na prosince přichystal Saudek děti úspěšných sportovců jako budoucnost Dukly.

Kalendář křtila tradičně i oštěpařská legenda Dana Zátopková a z jednání vlády si odskočil i ministr obrany Alexandr Vondra. „Nerad polévám tiskoviny a ještě tak krásné,“ pravil nakláněje opatrně sklenku šampaňského. Armáda šetří, týká se to i Dukly, a tak udivuje nesmyslný zákon, že Dukla kalendář, který by byl mezi ostatními skutečným skvostem, nesmí prodávat. I kdyby se zaplatila jen jeho výroba, ušetřila by armáda pár set tisíc, které by třeba pomohly v přípravě některé z jejích olympijských nadějí...

Reklama